İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2014-2015 ÖSYM Üniversite Taban ve Tavan Puanları

15.06.2015

2015 Yılı ÖSYM LYS ve YGS Sonucuna Göre Üniversite Puanları

Merhaba Sayın Okurlarımız. YGS bitti ve şimdi öğrenciler LYS sınavı için ter dökmeye başladı.Gelecek hafta yapılacak olan sınavlarla tamamlanacak olan LYS sonucuna göre üniversite öğrencisi adayları büyük bir heyecan yaşamakta ve puanların açıklanmasından sonra hangi üniversiteyi tercih etsem diye telaşa kapılmaktadır.Eğer YGS’den bir tercih yapacaksanız geçmiş yılda yani 2014 yılında hangi üniversite hangi bölüm en düşük kaç puanla kapatmış bunun listesini sizler için vereceğiz. Bu üniversitelere bakarak sizlerde kontenjan sayıları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Öğrencilerin yaptığı en büyük hatalardan birisi hiç şüphesiz bilinçsizce yapılan tercihlerdir. Açıkta kalmamak için kaç puan almak gerekiyor ve hangi üniversiteleri tercih edebilirim gibi sorular geliyor.

Üniversite Tercihi 2015

Sizler için vermiş olduğumuz bu listede İl İl üniversitelerin taban puanlarına ve tavan puanlarına ulaşabileceksiniz. Bu puan türleri ne anlama geliyor bilgi verelim. Taban puan o üniversitenin o bölümüne en yüksek puanla girmiş olan öğrencinin puanını temsil eder. Tavan puanda o bölüme yerleşen en düşük öğrenci puanını göstermektedir. Yani YGS ile tercih yapacak olanların TABLO 3A‘ ya bakması incelemesi gerekiyor. Lisans yani 4 yıllık üniversite puanları içinde TABLO 4-B kullanmanız gerekmektedir.

Öğrenciler bu sene en fazla hangi bölümleri tercih edecek bu da merak konusu. Ancak popüler olan 4 yıllık bölümlerden kısaca bahsetmek gerekirse Diş Hekimliği,Mühendislikler,Mimarlık, İşletme İktisat gibi bölümler öğrencilerin yoğun olarak talep edeceği bölümler arasında yer almaktadır. Ayrıca Öğretmenlik bölümleri de bu sene boş kalacak gibi değildir.

Üniversite Taban ve Tavan Puanlarına Bakmak İçin TIKLAYINIZ

Üst kısımda vermiş olduğumuz bağlantıda hem Devlet Üniversiteleri hem de Özel Üniversiteler yer almaktadır. Geçmiş yılda kaç puanla kapatmış ve ne kadar öğrenci almış bunlara bakabilirsiniz. Kendini puanınızla bir karşılaştırma yaparak analiz edebilirsiniz. Ayrıca Burslu olan üniversiteler bölümler de belirtilmiştir. Detaylı bir inceleme sizi bekliyor. En iyi üniversiteyi tercih etmek isteyenler biraz zaman ayırıp tabloyu incelemeli ve not almalıdır.

 

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.