İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Bakanlık Memur Atamaları Son Durum Haberleri

05.06.2015

Memurlar Atama Haberleri ve Bakanlıkların Açıkladı Kadro Sayıları

Merhaba Sayın Okurlarımız. 2015 Haziran Merkezi Ataması için bazı bakanlıklar kadro durumları hakkında açıklama yaparken en fazla atama bekleyen bölüm mezunları için halen bir açıklama olmaması memur adayları için zorlu bir sürecin başlangıcı diyebiliriz.Bildiğiniz üzere 7 Haziran Seçimleri için sayılı günler kaldı ve hükumet seçim için hazırlıklarını sürdürmekte. Durum böyle olunca atama için haber bekleyen milyonlarca memur adayı da seçimlerin bitmesini ve Atamalar hakkında bir an önce sağlıklı bir açıklama yapılmasını bekliyor. Spor Bakanlığı,Sağlık Bakanlığı,Aile Bakanlığı ve MEB’den kadrolara ilişkin rakamlar yavaş yavaş netleşse de Adalet Bakanlığından atama bekleyen ve GTHB’den atama bekleyenler için henüz bir açıklama yok. Dilerseniz bakanlıkların vermiş olduğu bu kadro sayılarını sizlere tek başlık halinde sunalım.

KPSS Haziran Atama Kadroları

1-Gençlik ve Spor Bakanlığı Kadro Durumu: Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Akif Çağatay Kılıç Maliye Bakanlığından kendilerine verilmesi için 1500 Kadro Talep ettiklerini açıkladı. Ancak şöyle bir durum var ki istenilen bu kadro eğer verilirse hepsi 2015 Merkezi Atamada kullanılmayacaktır. BESYO Mezunlarının merakla bekledikleri kadro sayısı şuan için bu şekildedir. BESYO Mezunları Haziran’da atama bekliyor diye açıklamayı bitirelim.

2-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadro Açıklaması: Yine yapılan açıklamada Ayşenur İslam Hanımefendi açık olan 7 BİN Kadroya hangi bölüm mezunlarından atama yapılacağını söylemişti. Bu kadar fazla bir kadronun tek seferde alınması imkansız gibi bir şeydir. Bu yüzden alımlar yıl içerisinde dağıtılarak yapılacaktır. Ancak Haziran Merkezi Atamada alımların bir kısmı yapılabilir.

3-Sağlık Bakanlığı Atama Durumu: 5 Mayıs 2015 tarihinde bakanlık tarafından hangi kadrolara alım yapılacağına dair bir kadro çizelgesi ilan edilmişti. Toplamda 9 BİN 95 kişi 2015 yılı içinde bu alımlardan yararlanacak denilmişti. Lisans,Ön Lisans ve Ortaöğretim Mezunu Hemşire Alımı en fazla alım yapılacak kadrodur. Bunun yanı sıra Sağlık Teknikeri Alımı da bir hayli fazla olacaktır. Yine tek seferde değil yıl içine bölünerek yapılacak olan atamaları temsil ediyor. ,
Sağlık Bakanlığı Haziran 2015 Atama Haberi için mavi bağlantıyı kullanınız.

4-MEB Öğretmen Ataması Ağustosta: Milli Eğitim Bakanlığı yıl içerisinde en fazla atama yapan bakanlıklardan birisidir.Kendilerine ayrılan 47 BİN Kadro İhdasının bir bölümü kullanıldı ve 37 Bin lik bir atama kadrosu kaldı. Merkezi Atamalarda ne kadar alım yapacak bilinmez ancak Seçimlerden sonra durumu kestirmek bu bakanlık için gerçekten zor. Biraz daha beklemek gerekiyor.

5-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Atama Durumu: Bakanlık tarafından resmi bir açıklama gelmese de önceki zamanlarda Maliye Bakanlığından 2000 kadar bir kadro talebinde bulunduklarını belirttiler.Ziraat Mühendisleri,Veterinerleri,Gıda Teknikerleri dört gözle bakanlıktan yapılacak olan açıklamayı bekliyor.

6-Adalet Bakanlığı 2015 Kadro Haberi:  Bakanlıktan henüz bir açıklama yapılmasa da Haziran ayında alım yapması düşük bir ihtimal diyebiliriz. Her ne kadar 100 bin kadar bir adalet mezunu kendilerine kadro verilmesini talep etse de resmi açıklama halen yok.

7-Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kadro:  Bütçe dışından olmak üzere 3 BİN kadar bir kadro talebinde bulunan bakanlık için de henüz bir atama haberi yok. Ne kadar kadro verilir bilinmiyor.

Seçimler Sonrası Atamalar Netleşir Mi ? : Aslında şuan için durum bu yönde ilerlemektedir. Herkesin dilinde seçimler var. Seçimlerden sonra kadrolar hakkında yeni açıklamalar yapılır ve mevcut bakanlıklar bahsi geçen kadrolarda alımlar yapmaya başlar. Daha önce de dediğimiz gibi bu kadrolar tek seferde değil yıl içine bölünerek yapılır.

Kaynak
iş ilanı

Bir önceki yazımız olan Dikkat: Yaz Aylarında Çeyrek Altın Fiyatları Yükselebilir başlıklı makalemizde 2015 Yaz Düğün Sezonu Altın Fiyatları, 7 Haziran Seçimlerinin Altın Fiyatlarına Etkisi ve Çeyrek Altın Ramazan Ayından Sonra Çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.