İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Ramazan Bayramında Kaç Gün Tatil Olacak Belli Mi

09.07.2015

Ramazan Bayramı Kaç Gün Tatil ? Ayın 16’sı Tatil Mi ?

Merhaba Sayın Okurlarımız. Ramazan Bayramına çok az bir gün kala tatil planı yapanların merak ettiği bir konu var. O da şüphesiz ki tatil süresi ne kadar olacağıdır. Ramazan Bayramında şimdiden tatil günleri için hesaplar yapılmaya başlandı. Ayın 17 si Bayramın birinci günü olarak geçireceğiz. Ancak ayın 16 sı yani Arefe günü resmi tatil edilecek mi ? Yoksa yarım gün mü çalışılacak halen resmi bir açıklama yapılmadı. 17 Temmuz 2015 Cuma Günü Ramazan Bayramının ilk günüdür. Kamu kurumlarında çalışanlar ise bir an önce resmi yazının gelmesini beklemeye koyuldu. Peki ama 3 gün tatile bir de arefe günü tatili eklenirse toplamda 4 gün resmi tatil olması bekleniyor.

Ramazan Bayramı Kaç Gün Tatil

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Arefe Günü, 16 Temmuz Perşembe
1. Gün, 17 Temmuz Cuma
2. Gün, 18 Temmuz Cumartesi
3. Gün, 19 Temmuz Pazar

BAŞBAKANLIK DUYURUSU

Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu 16 Temmuz Perşembe günü Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların yarım gün izinli sayılmasını ilişkin yazıyı imzalamıştır.

Buna göre, gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Ramazan Bayramı’nın arifesi 16 Temmuz 2015 Perşembe günü idari izinli sayılacaktır. Yazı ilgili kurumlara gönderilmiştir.

3 gün sürecek olan Ramazan Bayramının bu yıl Yaz aylarına denk gelmesi bir çok insanı denize,yaylaya ya da tatil sitelerine gitmeye itti.Kamu kurumlarında çalışan yani devlet dairelerinde görevli olan personeller için Arefe Gününün tatil edilmesi 4 günlük bir bayram tatilini getiriyor diyebiliriz.Her bayramda ve resmi tatillerde olduğu gibi bu yıl da Bankalar Ramazan Bayramında Tatil olacaktır. Yani şöyle diyebiliriz ki Arefe günü de dahil olmak üzere bu verilen 4 günlük tatil boyunca Bankalar,Devlet Daireleri kapalı olacaktır hizmet vermeyecektir.

BANKADA İŞİ OLANLAR DİKKAT

Eğer bankalarda önemli işleriniz varsa bunu 16 Temmuz 2015 tarihinden önce yapmanızı tavsiye ediyoruz. Mağdur olmak istemiyorsanız Devlet kurumlarında ve bankalarda yapmanız gereken işleri bir an önce yapmanız sizin yararınıza olacaktır.

RAMAZAN BAYRAMINDA ALIŞVERİŞ MERKEZİ AÇILIŞ SAATLERİ

Ramazan Bayramında hiç şüphesiz ki en kalabalık yerlerden birisi AVM’lerdir. AVM’ler Ramazan Bayramının 1. Günü 13.30 – 14.00 arasında açılması planlanmaktadır. Bu saatler dışında hizmet veren çok az sayıda AVM vardır. Eğer alış veriş merkezi gezecekseniz bayramda belirtilen saatlerde açılacaktır. Bu saat sadece 1. gün için geçerlidir. Diğer günler normal açılış saatlerinde açılacaktır.

İş İlanlarım.Net  olarak herkesin bayramını şimdiden kutlarız 🙂

Kaynak:Editör
iş ilanı

Bir önceki yazımız olan Dikkat: Yaz Aylarında Çeyrek Altın Fiyatları Yükselebilir başlıklı makalemizde 2015 Yaz Düğün Sezonu Altın Fiyatları, 7 Haziran Seçimlerinin Altın Fiyatlarına Etkisi ve Çeyrek Altın Ramazan Ayından Sonra Çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.