İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı Çağrı Merkezi Personeli Maaşları

04.04.2015

Çağrı Merkezinde Çalışan Personel – Görevli Maaşları 

Merhaba Sayın Okurlarımız. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Çağrı Merkezi yani Call Center sektörü epey bir ivme kazandı diyebiliriz.Bildiğiniz üzere özel sektörde bulunan şirketlerin yanı sıra devlet kurumlarının bile artık çağrı merkezleri bulunmaktadır. Haliyle yoğun bir iş gücü istemi oluşmaktadır. Bizde sizler için bu çağrı merkezlerinde çalışan elemanların görevlilerin en yüksek ve en düşük maaşları hakkında bir araştırma yaptık. Maaşlarının neden değiştiğini aradaki farkın neyden kaynaklandığını tespit etmek isteyenler makalemizi sonuna kadar okuyabilirler. Kimileri asgari ücret alırken neden bazıları daha yüksek rakamlarla işe başlıyor ? Şimdi dilerseniz ayrıntılara geçelim.

Cağrı Merkezi Maaşları

Bankalar,Telekomünikasyon şirketleri,kimi devlet kurumları(hastaneler vs.) bünyesinde çalıştırdıkları personellere en düşük olarak asgari ücret vermektedir. Ancak durum part time ve full time arasında fark göstermektedir. Öğrencilerinde ilgi gösterdikleri ve boş zamanlarında çalıştıkları işlerden olan Çağrı Merkezlerinde yarım zamanlı çalışmak isteyenlere ödenen ücret tam zamanlının yarısı olabilmektedir. Yani bir çağrı merkezi personeli full time olarak görev alırsa en düşük 1000 TL maaş almaktadır. Buna sosyal haklar ve yemek de eklenirse 1.500 TL i bulmaktadır maaşları.  Ancak her meslekte olduğu gibi bu meslekte de tecrübeli olanlar deneyimsiz olanlara göre daha fazla kazanabilmektedir.

Çağrı Merkezi Uzman ve Yardımcısı terimini daha önce duymuşsunuzdur. İşte bu rütbelerde bulunanlar diğer personellerin çözemediği ya da müşterilerle tam olarak ilişkinin sağlanamadığı durumlarda devreye girerler. Kendi tecrübelerinden faydalanarak durumu yatıştırır ve ortak nokta bulunur. Elbette maaşları da farklı olur. Bir Uzman Yardımcısı 1.500 TL alırken Uzman bir personel 2.000 TL net maaş alabilmektedir.

Yani yukarıda da dediğimiz gibi maaş farkları tecrübeye göre değişebildiği gibi zamana göre de değişebilmektedir. Tam zamanlı ve yarı zamanlı olmak üzere. Konuyu özetlemek gerekirse normal çalışan bir personel 1000 TL net maaş alırken uzman ve yardımcıları 2.000 TL ye kadar maaş alabilmektedir. Eğer sizde bu alanda çalışmak için bir araştırma yaptınız ve maaşları sizi tatmin ettiyse alt kısımdaki bağlantı ile güncel çağrı merkezi iş ilanlarına bakabilirsiniz.

Çağrı Merkezi İş İlanları İçin TIKLAYINIZ

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Esma dedi ki:

    Ben meslek lisesinden. Mezun oldum bu sene bölümüm halkla ilişkiler ve dalımda müşteri hizmetleri bende. Cagrı hizmetlerinde çalışabilirmiyim.

    1. Alp Aslan dedi ki:

      Tabiki calışabilirisniz