İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı Hizmetli Maaşları ve Zam Oranları

19.02.2015

Okuldaki Hizmetli Maaşları Ne Kadar Oldu 2015

Merhaba Sayın Okurlarımız. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak okullarda hizmetli olarak görev yapan memurların  maaşları her zaman merak konusu olmuştur. Peki sizlerde merak ediyor musunuz ? En düşük ve en yüksek hizmetli maaşları ne kadar oldu ve ne kadar zam geldi. Sizler için bu makalemizde Okullarda görev yapan insanların maaşları hakkında bilgi vereceğiz.2015 yılında yapılacak olan maaşlar konusundaki düzenlemeler etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı diyebiliriz. Ocak ve Temmuz aylarındaki zam oranları ile maaşların ne kadar olduğu netleşti. Merak edenler için makalemizi sonuna kadar okumasını tavsiye ediyoruz.

2015 Hizmetli Maaşları Ne Kadar Oldu

Son yapılan düzenlemelere göre en düşük memur maaşı 2 bin 114 lira oldu ve  en yüksek memur maaşı ise 8 bin 90 lira oldu. Bu rakamlara göre hizmetlilerin almış olduğu maaş ise bu rakamın biraz daha altına kalabiliyor.

Kadro derecesine ve hizmet yılına göre bu rakamlarda değişiklik olması gayet normal bir durum olsa da kimi Hizmetliler bu durumdan son derece rahatsızlar.Okullarda hemen hemen tüm işlerin üzerine yıkıldığını düşünmektedir. Hizmetliler sadece okullarda değil devletin hemen hemen tüm kurumlarına görev yapan kişilere de denilmektedir. Buna bağlı olarak yanlış bir anlaşılma olmasına müsade etmemek için bu açıklamayı yapmak durumdayız.

Bir devlet kurumunda Hizmetli Olarak Görev yapmak bazen KPSS puanı gerektirme hatta atama beklenmektedir. Hizmetli demek sadece oranın temizliğinden ya da getir götür işlerinden sorumlu olan kişi demek değildir. Kurum içerisinde evrak işlerine bakanlara da hizmetli denilmektedir. Buna bağlı olarak Aldıkları Maaş ise 2.114 TL olmuştur. Bu rakam tabi ki 2015 Ocak için geçerlidir.Temmuz sonunda 75 TL lik bir zam ile ortalama olarak bir hizmetli maaşı 2015 yılında 2.200 TL gibi bir rakama ulaşması beklenmektedir.

Bir önceki yazımız olan Otomotiv Mühendisliği Maaşları ve İş İmkanları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.