İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı ÖSYM Üniversite Tercih ve Kontenjan Kılavuzu

01.07.2015

Üniversite En Yüksek ve En Düşük Puan Kontenjan Bölümler

Merhaba Sayın Okurlarımız. ÖSYM Başkanlığı tarafından bugün yayımlanan ilana göre 2015 Yılında Üniversiteler için tercihte bulunacak öğrenciler için kılavuz yayımlandı. Kılavuz içerisinde tercih edebileceğiniz üniversitelerin listesi hangi bölüm en düşük kaç puanla kapatmış bunlar yer almaktadır. Yeni bir üniversite tercihi yapmadan önce başkanlık tarafından yayımlanmış olan kılavuzun detaylı bir şekilde incelemenizi tavsiye ediyoruz.2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu içerisinde yer alan tüm önemli noktalar sizler için belirtilmiştir.2015 Yılı Yükseköğretim Programları ve Kontenjan sayılarının yer aldığı bu çizelge ile doğru tercih yapmanız mümkündür.

ÖSYM Tercih Kılavuzu 2015

Hem YGS Puanı ile hem de LYS Puanı ile tercih edebileceğiniz Lisans ve Önlisans Bölümleri kılavuz içerisinde yer almaktadır. Verilmiş olan bu tablo sadece bilgilendirme amaçlı olup geçmiş yıla ait üniversitelerin taban ve tavan puanlarını göstermektedir. ÖSYM tarafından yapılan açıklama aşağıdaki gibidir.1 Temmuz 2015 tarihinde yayımlanmış olan Tercih Kılavuzu ile tercih yapacak olan öğrencilerin verilmiş olan 3 adet tabloyu da detaylı bir şekilde incelemesi gerekecektir. Üniversitelerde bulunan bölümlerin taban ve tavan puanlarının yanı sıra bu sene kaç öğrenci alacak hepsine ulaşabilirsiniz.

DUYURU

(23 Haziran 2015)

2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun Yayımlanması


2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu


2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 23-25 Haziran 2015tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu TIKLAYIN

Tablo-3 Ön Lisans Programları

Tablo-4. Lisans Programları

 

2014 Yılında Hangi Bölüm Kaç Puanla Kapttı Bakmak İçin TIKLAYINIZ

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.