İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı PMYO Polislik Başvuruları Ne Zaman Başlayacak

19.06.2015

PMYO Başvuru Tarihleri Belli Oldu Mu ? Ne Zaman Başlar?

Merhaba Sayın Okurlarımız. Dün Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayı sizlere aktarmıştık. Açıklamaya göre 2015 yılında Polis Meslek Yüksek Okullarında toplamda 3 BİN adet öğrenci alımı yapılacağı duyurulmuştu. Alınacak olan öğrencilerden 2.700 tanesi erkek olacak ve geriye kalan 300 kişi de bayan olacaktır. Bu okullarda 2 yıl eğitim gördükten sonra başarılı olanlar mülakata alınacak ve bu mülakatta başarılı olanlar göreve başlayacaktır. Öğrencilerin en fazla merak ettiği sorular arasında YGS’den kaç puan almak gerekiyor, Sınav Başvuruları Ne Zaman Olacak ? ve son olarak aranan kriterlerin tamamı neler bunlar en fazla gelen sorular arasında yer almaktadır.

Polis Alımında Şartlar 2015

İş İlanlarım.Net ekibi olarak sizler için bu konuda bir araştırma yaptık ve bunu sizlere özetleyeceğiz. Yalın bir şekilde anlatarak herkesin anlamasını amaçlıyoruz. Öncelikle şunu belirtelim ki 2015-2016 PMYO için başvuru yapacak olan bir aday YGS herhangi bir puan türünde en az 270 Puan almış olması gerekmektedir.Bu puandan daha düşük alanlar başvuru yapamayacaktır. Başvurular ne zaman başlar? LYS Sonuçlarının açıklanmasının ardından PMYO Öğrenci Alımı Başvuruları da başlanması beklenmektedir. Ancak belirtelim ki EGM’den henüz bu konuda bir açıklama yapılmadı. Geçmiş yılları baz alarak bir hesaplama yaptık.

Polis Akademisinde öğrenci olmak isteyenler en az lise mezunu olmak zorundadır.Yani Liseyi bitirmemiş olanlar  başvuruda bulunamazlar. Öğrenci alımında ne gibi şartlar aranacak ? Yönetmelik değişti bildiğiniz üzere. Bunun haberini de sizlere aktarmıştık. Bu nedenle alımlarda şuan için pek büyük fark yok ancak yinede detaylı bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Alt kısımda belirtmiş olduğumuz bağlantıdan alınacak olan 3000 Polis Okulu Öğrencisi alımında aranan şartlara kriterlere detaylı bakabilirsiniz.

2015 PMYO Öğrenci Alımı Şartları Nelerdir ⇐⇐ (Bakmak için mavi bağlantıyı kullanınız.)

2015 POMEM Öğrenci Alımı Şartları Nelerdir ⇐⇐ (Bakmak için kırmızı bağlantıyı kullanınız.)

Bu sene hem 2 yıllık polis öğrencisi alımında hem de 4 yıllık üniversite öğrencilerinin alımını yapan Akademilerde değişiklikler yapıldı. Üniversite mezunları için de yüksek okul öğrencileri ve lise öğrencileri içinde polis okulundan mezun olduktan sonra mülakatlar getirildi. Bu mülakatlar Haziran 20-21-22 tarihleri arasında yapılacaktır. Ankara’dan okullara gönderilecek heyetler sonucunda öğrenciler kurul karşısına çıkacak. Kurul öğrencilere sözlü olarak sorular yöneltecek. Bu sorular 100 üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılacaktır. Sınav sonuçları İnternet üzerinden yayınlanacaktır.

Kaynak:Editör
iş ilanı

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.