İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı Tüm Ehliyet Sınavı Tarihi Yerleri Açıklandı

19.05.2015

2015 Yılında Ehliyet Alacakların Sınav Tarihleri Belli Oldu

Merhaba Sayın Okurlarımız. Sürücü adaylarının merakla beklediği ehliyet sınavlarının tarihleri belli olmaya başladı. Eğer 2015 yılı içerisinde ehliyet sınavları hangi tarihlerde olacak diye merak ediyorsanız haberin detaylarında sizlere bu bilgileri aktaracağız. Bildiğiniz üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bu sınavlar yıl içerisinde sadece bir kez de pek çok kez yapılmakta ve sınavdan başarılı olanlar ehliyet almaya hak kazanmaktadır. Ehliyet Sınavında başarılı sayılmak için ilk yardım, motor ve trafik bilgisi derslerinden yapılan testlerde her birinden en az 70 puan almanız gerekmektedir. Yani başarı alt sınırı 70’dir. Bu puanın altında bir not alan gelecek sınavda o dersi geçmek zorundadır.

MEB Ehliyet Sınav Tarihi Yeri

Ülkemizde yeni yapılan düzenlemeleri artık ehliyet alacak kişiler biliyor ancak biz yinede bir özet geçmek istiyoruz. Ehliyet Direksiyon Uygulaması gerçekten daha da zorlaştı. Tek seferde park etmek,geri geri park etmek ve iki araba arasına belirli mesafelerde park etmek gibi şartlar getirildi. Durum böyle olunca da bir çok kişi zorlanacak gibi görünüyor. Uygulamanın detayları için kırmızı bağlantıdan yardım alabilirsiniz. Şimdi yıl içerisinde yapılacak olan sınavların tarihlerini aktaralım.

EHLİYET SINAV TARİHLERİ

27 Haziran 2015 ehliyet sınavına girmek için sınav ücretlerinin 12 Haziran’a kadar yatırılması gerekmekte.
22 Ağustos 2015 ehliyet sınavı için sınav ücretlerinin 1-21 Temmuz tarihleri arasında yatırılması gerekmekte.
10 Ekim 2015’de yapılacak olan ehliyet sınavı için sınav ücretlerinin 25 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında yatırılması gerekiyor.
12 Aralık 2015 yılında yapılacak ehliyet sınavı için sınav ücretlerinin 16 Ekim-17 Kasım tarihleri arasında yatırılması gerekiyor.

Yani Haziran ayından itibaren toplamda 4 adet ehliyet sınavı yapılacak diyebiliriz.

Ayrıca MEB Ehliyet Sınav Yeri ve Sonuç Belgesi ⇐⇐ için kırmızı bağlantıdan bakabilirsiniz.

Ehliyet Sınavını geçtim fakat Direksiyon Sınavına Nerede Gireceğim ? diye soruyorsanız bu konu hakkında da sizlere bilgi vereceğiz.Bu durumda hangi sürücü kursuna kayıtlıysanız yani hangisinden eğitim aldıysanız o kuruma gidip öğrenmeniz gerekecektir.Kursa bizzat gidip evraklarınızı almanız ve uygulama sınavında yanınızda bulundurmanız şart.

Kaynak:Editör
iş ilanı

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.