İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı Üniversite Kontenjan Sayıları Belli Oldu

15.05.2015

2015 Yılında Üniversite Kontenjanı  800 Bine Çıktı

Merhaba Sayın Okurlarımız.  Bu sene üniversiteli olacak milyonlarca kişinin merakla beklediği rakam sonunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklandı. Geçen yıla nazaran rakamların daha da yükseldiğini söyleyebiliriz. Bu yıl Türkiye Genelinde Üniversite Kontenjanları 800 bine kadar ulaştı. Geçen yıl bu rakam 778 Bindi. Her sene git gide artan üniversitelerin kontenjanları bu yıl her sene olduğu gibi devlet üniversitelerinde daha fazla diyebiliriz. Ayrıca şunu da belirtmeden geçmeyelim ki Lisans Bölümleri yani 4 yıllık olan bölümler Önlisans yani Meslek Yüksek Okullarında bulunan bölümlerden bir hayli daha fazla.  Dilerseniz şimdi sizlere biraz rakamlardan bahsedelim. Bu şekilde daha iyi anlayacağınızı düşünüyoruz.

Üniversitelerin Kontenjanları

2014 yılına nazaran Lisan Bölümlerine bu sene 8 Bin Kişilik bir kontenjan artışı görülmektedir. Yani bu sene 4 yıllık bölümlere verilen kontenjan sayısı 422 bin 305 olarak belirtildi. Ayrıca bu kontenjanların 329 bin 478’i devlet üniversiteleri için verilirken, 79 bin 461’i vakıf üniversitelerine ayrıldı.Son olarak da 13 bin 366’sı ise KKTC üniversiteleri için verildi.

Dilerseniz Ön Lisans bölümlerine ayrılan kontenjanlar hakkında da biraz bilgi verelim. 2015 yılında MYO Önlisans tercih edeceklere 379 Bin kontenjan verildi. Ayrıca bu kontenjan içerisinde 25 bin 803 lük bir sayı da özel yetenek bölümlerine ayrıldı. Ancak hangi bölüm için ne kadar kontenjan ayrıldı bu konuda YÖK henüz bir açıklama yapmadı ilerleyen günlerde açıklanır.

Son olarak ilginç bir detayı sizlere aktarmak istiyoruz. Lisans programlarını seçecek olan öğrencilere bölüm hakkında detaylı bilgiler verilecek.Üniversitede bulunan ve tercih edeceğiniz fakültede kaç profesör görev yapıyor kaç akademisyen var kaç tane doçent var kaç öğretim görevlisi var bunların bilgisi yer alacak ve bazı üniversitelerin  laboratuvar, etkinlik ve sosyal tesis imkanları kılavuzda yer alacak.

Kaynak:Editör
iş ilanı

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.