İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı Vekil Ebe ve Hemşirelere Kadro Verilecek mi

13.02.2015

2015 Yılı Vekil  Ebe ve Hemşirelere Ne Kadar Kadro Var

Merhaba Sayın Okurlarımız. Anadolu Sağlık-Sen Başkanının yapmış olduğu açıklamaya göre Sağlık Bakanlığına bağlı toplamda 660 vekil ebe ve hemşire olduğunu bunların özlük haklarının verilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. Vekil çalışanlarında kadrolu çalışanlar ile aynı görevi yerine getirdiklerini ve aynı haklardan faydalanmasını doğru bulduklarını bildirdi. Şimdi sizlere Konu ile alakalı olarak  Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın’ın söylediklerini aktarmak istiyoruz.

Vekil Ebe ve Hemşirelere Kadro Verilecek Mi

Maaş ve özlük hakları kısıtlı olan vekil ebe ve hemşireler kadroya alınarak mağduriyetleri giderilmelidir. Kadrolu çalışan ebe ve hemşirelerden hiçbir farkı bulunmayan, görev ve sorumlulukları aynı olan vekil ebe ve hemşireler becayiş hakkı, eğitim, sağlık ve eş durumu gibi haklardan yoksunlar.

Nitekim vekil olarak görev yapan ebe ve hemşirelerin sayıları fazla değil; 660 kişiye rahatlıkla kadro imkânı sağlanabilir. Zaten bundan sonra vekil ebe ve hemşire istihdamı da yapılmayacak. Bu nedenle halen görev yapan vekil ebe ve hemşireler kadroya alınarak mağduriyetleri giderilmelidir.

Kısaca özetlemek gerekirse Anadolu Sağlık-Sen Başkanı tarafından yapılan bu açıklama sağlık alanında çalışan vekil hemşire ve ebeler için bir umut ışığı doğurabilir. Bu şekilde çalışanların hem ülkemiz yasalarına hem de evrensel hukuk açısından doğru olmadığını sayılarının çok az olduğunu ve sadece 660 kişilik bir kadro verilirse bu mağduriyetlerin ortadan kalkacağını açıkladı.

Kaynak

Kaynak

Bir önceki yazımız olan Yeni Atanacak Öğretmenlere Yazılı ve Sözlü Sınav Yapılacak başlıklı makalemizde Atanacak Öğretmenlere Yazılı Sınav Yapılacak, Nabi Avcı Öğretmen Adayları Haberleri 2015 ve Öğretmenlere Yazılı Sınav Yapılacak hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.