İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2016 Yılbaşı Tatili Kaç Gün Olacak? 31 Aralık Perşembe Tatil Mi?

05.12.2015

1 Ocak 2016 Yılbaşı Tatili Kaç Gün Olacak? 31 Aralık Perşembe Tatil Mi?

Merhaba Sayın Okurlarımız. 2015 yılının son ayına yani Aralık ayına girdiğimizden itibaren yılbaşı için yeni yıl için geri sayım başladı. İnsanlar adeta yılbaşını, yılbaşı eğlencesini ve yılbaşı tatilini iple çeker oldu. Yılbaşını yeni bir sayfa olarak gören insanlar, merakla ve heyecanla yılbaşı kutlamalarını bekliyor. Fakat insanların kafasında şu anda tek bir soru var o da yılbaşı tatilinin kaç gün olacağıdır. Yılbaşı tatilinin 4 gün olarak yapılması planlansa da henüz bakanlık tarafından yılbaşı tatiline yönelik resmi bir açıklama yapılmadı. Dolayısıyla yılbaşı için tatil planı yapanlar ise bu açıklamanın bir an önce yapılmasını ve yılbaşı tatilinin kaç gün olacağının kesinleşmesini istemektedirler.

2016-YILBASI-TATILI-KAC-GUN-OLACAK

Geçen yıl yapılan yılbaşına bakacak olursak; 31 Aralık 2014 tarihi Çarşamba gününe denk geliyordu. Çarşamba gününün yanı sıra Perşembe günü ve 2 Ocak 2015 tarihi yani Cuma günü de tatil edilmek üzere uzun bir yılbaşı tatili yapılmıştı. Bu yıl ise bakılacak olursa yılbaşı tarihi olan 31 Aralık 2015 günü Perşembe gününe denk geliyor. Dolayısıyla insanlar 1 Ocak 2016 tarihinin yani Cuma gününün de tatil olup olmayacağını merak ediyor.

Normalde bir gün olarak görünen yılbaşı tatilinin dört güne çıkarılıp çıkarılmayacağı hakkında henüz bakanlık tarafından bir açıklama yapılmadı. Yılbaşında en başta öğrenciler ve kamu çalışanları olmak üzere bir çok çalışan tatil planları yapıyor. Kimisi bulunduğu ilde eğlenceli bir ortamda yılbaşını geçirmek ister iken kimisi ise farklı illerde hatta farklı ülkelerde kısa süreli bir yılbaşı tatili planı yapmış durumda.

Bulunduğu yerde yılbaşını geçirmek isteyen insanlar eğer evde değil dışarda yılbaşı gecesini geçirmek istiyorsa genellikle restaurantlar ya da eğlence yerleri gibi seçimlerde bulunuyorlar. Farklı illerde ya da ülkelerde kısa süreli yılbaşı tatili yapmak isteyen insanların ise otel rezervasyonlarını şimdiden yaptığı görünüyor. Her yılbaşında olduğu gibi bu yılbaşında da yılbaşı gecesi için otel rezervasyonlarında artış olduğu biliniyor.

Dolayısıyla insanlar planlarını gerçekleştirebilmek için yılbaşı tatilinin kaç gün olacağını net olarak bilmek istiyor. Bu durum hakkında bakanlık tarafından yakın zamanda bir açıklama yapılması insanların beklentisi arasında yer alıyor. 2016 yılının yılbaşı tatili her ne kadar 3 güne denk gelse de insanların kafasında 31 Aralık 2015 yani yılın son günü olan Perşembe gününün tatil olup olmayacağı sorusu yatıyor.

Şimdilik bu durum hakkında bakanlık tarafından herhangi bir açıklama yapılmasa da yakın zamanda bakanlığın bu konu hakkında açıklama yapacağı tahmin ediliyor. Eğer 31 Aralık 2015 Perşembe günü de yılbaşı tatili olarak ilan edilirse bu yıl yılbaşı tatili adı altında dört günlük bir tatil tablosu ortaya çıkacak. Eğer yılın son günü tatil edilmezse üç günlük bir yılbaşı tatili yapılacak.

Bir önceki yazımız olan Polis Özel Harekat Olmak İçin Boy Kilo Şartları ve Yaş Kriteri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.