İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

Ortaöğretim Öğrenci Devamsızlık Süresinde Değişiklik

01.07.2015

2015 Ortaöğretim Kurumlarında Yönetmelik Değişti

Merhaba Sayın Okurlarımız. Resmi Gazetede 1 Temmuz 2015 tarihinde yayımlanan yönetmeliğe göre Ortaöğretim Kurumlarında bazı kurallarda değişiklik yapıldı. Bunların başında öğrenciler,öğretmenleri ve velileri yakından ilgilendiren devamsızlık süresi oldu.Ayrıca öğrencilerin girdiği sorumluluk sınavında öğretmen görevlendirilmesi gibi konularda da bir takım değişiklikler yapıldı. Yeni yönetmeliğe göre öğrenci devamsızlığı nasıl hesaplanacak bir göz atalım.
Öğrenci Devamsızlığında Yapılan Değişiklik

Eski hüküm: b) Günlük toplam ders saatinin yarısından fazla derse gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır.

Yeni hüküm: “b) Günlük toplam ders saatinin 2/3 ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır.”

Ortaöğretim Kurumlarında Yönetmelik

Ek olarak devamsızlık süresi bildiğiniz üzere öğrenciler için devamsızlık süresi özürsüz 10 günü ve 45 günü aşan öğrenciler derslerinde başarısı ne olursa olsun sınıfta kalma ve tekrar yapıyordu. Bu rakam artık 30 güne düşürüldü. Yani bir öğrencinin yıl boyunca yapabileceği 10 gün özürsüz ve 45 gün olan devamsızlık günü artık 10 gün özürsüz  30 gün olarak değiştirildi. Ek olarak söylemek istiyoruz ki Üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü devlet hastanelerinde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, kaynaştırma ve özel eğitim gerektirenler ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60 gün olarak uygulanır.

Devamsızlığın Veliye Bildirilme Sistemi Değişti:

Eski Hüküm:  Yazılı bildirimler; devamsızlığın 5 inci, 20 nci ve 40 ıncı günlerinde tebligatla ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılır ve öğrencinin okula devamının sağlanması istenir.

Yeni Hüküm: Devamsızlığın 5 inci, 15 inci ve 25 inci günlerinde, kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, kaynaştırma ve özel eğitim gerektirenler ile tutuklu öğrencilerde ise ayrıca devamsızlığın 40 ıncı ve 55 inci günlerinde de tebligat yapılır ve öğrencinin okula devamının sağlanması istenir.

Etkinlik Faaliyetlerine Katılacak Olan Öğrenciler İçin : Ortaöğretim Kurumlarında eğitim gören bir öğrenci yurt içinde ya da yurtdışında bilim, tiyatro, spor, müzik, folklor, beceri yarışması ve benzeri eğitici-kültürel faaliyetlere ve bunların hazırlık çalışmalarına katılabiliyor. Ancak bu sürenin faaliyet için verilen izinlerin toplamı bir eğitim ve öğretim yılının yarısından fazla olamaz.

Devamsızlık Özür Belgesini Veli Okula Verecek

Eski hüküm: (7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.

Yeni hüküm: (7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.”

Sorumluluk sınavında sınıf mevcudu 30 kişi aşıyorsa yeni yönetmeliğe göre Sınava girecek öğrenci sayısının otuzu aşması ve/veya birden fazla salonda sınav yapılması halinde her sınav salonu için ayrıca bir gözcü öğretmen daha görevlendirilir.

 

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.