İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

Tıbbi Dökümantasyon Ve Sekreterlik İş İmkanları Maaşları

02.08.2017

Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Maaşı

Tıbbi sekreter hizmeti sunan kişiler, sağlıkla ilgili istatistiki verileri bir araya toplayarak bilimsel metotlar sunan kişilerdir. Yapılan analizleri doğru ve eksiksiz bir şekilde raporlayarak ilgili birimlere aktaran ve,tıbbi ünitelerdeki haberleşme ve yazışma hizmetlerini organize edebilen kişi olup Sağlık bakanlığı tarafından kabul gören okuldan mezun olması gereken kişidir.

Tıbbi Sekreter Kimdir ve Ne İş Yapar?

Çalıştığı sağlık kurumlarında yatak ve tedavi hizmeti almak için gelen kişilere, giriş yapan ve hastaların da ilgili birimlere dağılımı konusunda hizmet vermektedir. Yapmış olduğu hizmet oldukça önemli olup, tedavinin türü, süresi, şifa ile taburcu olan veya ölen kişilerin raporlarını oluşturmaya yetkinlik sahibi olması zorunluluğu aranır. Tıp alanında elde edilen bulguları düzenleyerek ilgili kişilere rapor ederek sunum yapar.

Hasta kaydı ve taburcu işlemlerini yapar,

Hastaları ilgili bölüm ve doktorlara yönlendirmesini yapar,

Tıbbi rapor yazar,

Hastane arşivi ile ilgili geniş çaplı çalışma yaparak düzen yapabilecek yetkinliğe sahip olmalıdır.

Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Maaşı Nedir?

Birçok zorlu görevi olsa da tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik zevkli ve özel bir anlamı vardır. Bu göreve gelmek isteyenlerin ise verilen maaşlar ile ilgili yapacakları araştırmalarda gördükleri rakamları beğenmeyebilirler, ancak alınan maaşlar oldukça az rakamlardan oluşmaktadır.

İşe yeni başlayan kişilerin almış olduğu ücret 1800 ile 2000 arasında değişirken, kuruma göre bu rakamlar ortalama çokta değişmemektedir. 2017 yılı itibari ile yeni başlayanlar 1800 ile 2000 TL başlarken, tecrübeli ve kıdemli olan çalışanlar ise 2000 TL ile 3.500 TL arasında maaş almaktadırlar. İlgili okullardan mezun olanlar bu görevlere gelebilmek için iş başvurusu yaparak mülakatlara girmeleri gerekiyor. Kabul gören kişiler kuruma göre değişen fiyat aralıkları ile işe başlamaktadırlar.

Bir önceki yazımız olan PDR Nedir? PDR Çalışma Alanları Neler, PDR Maaşları Ne Kadar? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.