2 Yıllık Yerel Yönetimler Mezunları KPSS’de Atama Bekliyor
Yerel Yönetimler Mezunları Üzgün
Merhaba Sayın Okurlarımız. Belediyelerde ve il özel idarelerinde çalışması gereken Yerel Yönetimler Mezunları KPSS’den kendilerine bir türlü kadro verilmediği için oldukça dertli. Aslında bu konuda bu kadar dertli olmalarında haklılarda. Çünkü yıllar boyunca emek veriliyor 2 yılda olsa okunuyor,masraf ediliyor,staj yapılıyor sonuçta ise devlet memuru olarak çalışmak için ya da en kötü ihtimalle sözleşmeli personel olarak göreve başlamak için kadro bekliyor. Ancak gelin görün ki durum bu bahsettiğimiz gibi gerçekleşmiyor. Belediyelere ve il özel idarelere yerel yönetimler mezunlarının alımı 2 yıldır yapılmıyor. Bu bölüm mezunları da eğer bizim bölümden atama yapılmayacaksa bölümü kapatın diyorlar. Bu sözlerinde haklılar. Madem atama yapılmayacak neden bu bölümde öğrenciler okuyor harç parası yatırıyor ve kişisel harcamalarda bulunuyor ? Atanmamak için mi ?
BU İŞİ EN İYİ ONLAR BİLİYOR
Devlet kurumlarından olan belediyelerde ve il özel idarelerinde kendilerine kadrolar verilmesi durumunda aldıkları işi layıkı ile yerine getirebilecek eğitimli ve stajını yapmış olan bu insanlar Yerel Yönetimler Mezunlarıdır. Yerel yönetimler mezunları yetkili kişilere aracılığımız ile seslerini duyurmak için çabalamaktadır.
MERKEZİ ATAMA OLMASI SEVİNDİRMİŞTİ
Belediyelerin de artık KPSS‘de merkezi atama ile alım yapacağı olması Yerel Yönetimler Mezunlarının almış oldukları puanlarla tercih yapma hakkı getirmişti.Ancak belediyeler merkezi alımla personel alımı yapmaktan yana olmayışı ve sadece 2010 dan önce binlerce memur alımı yapan belediyeler sadece 3-5 kişilik kadrolar vererek Yerel Yönetimler Mezunlarını mağdur etmeye devam ediyor.
KPSS’de UMUTLARI KALMADI
Yerel Yönetimler Mezunlarına Haziran 2015’de herhangi bir kadro verilmemesi Kasım ayında yapılacak KPSS Atamalarında da bir kadro verilmesi umudunu günden güne tüketmeye devam ediyor.
YEREL YÖNETİMLER MEZUNU NE YAPACAK ?
Bu bölümden mezun olan kardeşlerimiz şimdi ne yapmalı ? Üniversitelerde ya da diğer kurumlarda geçici işçi vasfıyla çalışmaya devam mı edecek yoksa Kasım ayında kendilerine bir atama verilecek mi.? İş İlanlarım.NET ekibi olarak Yerel Yönetimler Mezunlarının arkasında olduğumuzu ve yetkililere bizim aracılığımızla da seslenebileceklerini belirtelim. Günde binlerce kişinin ziyaret ettiği sitemiz üzerinden yorum kısmını kullanarak sesinizi duyurabilirsiniz.
Kaynak: Editör
Bir önceki yazımız olan Eylül 2015 Öğretmen Ataması En Fazla Kontenjan Verilen İller başlıklı makalemizde 37 BİN Atama Türkiye Haritası Atamalar, En Fazla Öğretmenlik Kontenjanı Hangi İllerde ve Eylül Öğretmen Ataması Doğu İlleri Kontenjanları hakkında bilgiler verilmektedir.

Merhabalar Ben yerel yönetimler programı öğrencisiyim. Bende diğer öğrenci arkadaşlarım gibi atamalarda önümüzün açılmasını ve mümkünse puanların biraz düşürülmesini talep ediyorum. Gerekli yerlere bildirilirse çok memnun kalırım.