İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yaz Saati Uygulaması Memur Mesai Saatleri

25.03.2015

2015 Yılı Yaz Saati Uygulamasıyla Memur Mesaileri Değişti

Merhaba Sayın Okurlarımız. Bildiğiniz üzere 29 Mart Pazar günü gece saat 03:00’de saatlerin bir saat ileriye alınacak ve o tarihten itibaren gün ışığından daha fazla yararlanabilmek hedeflenmektedir. Bununla birlikte Memurların çalışma saatleri de elbete değişecektir.İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama doğrultusunda memur olarak görev yapanların yeni çalışma saatlerinin belirlendiğini duyurdu. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamanın ayrıntısı olarak 30 Mart 2015 Pazartesi tarihinden itibaren memurların mesai saatleri 08.30 – 12.3o ile 13.00- 17.00 arasında olacaktır. açıklaması yapıldı.

Memur Yaz Saati Mesai Saatleri

Ülke genelinde saatlerin bir saat ileriye alınması mesai saatlerini bu şekilde değiştirdi. Mesai saatlerinin değişmesi ile ilgi olarak yapılan resmi açıklama aşağıdaki kalın yazı ile belirtilmiştir.

Yapılan açıklamanın arkasından şu sözler de eklendi.”“Gün ışığından daha fazla yararlanıp, enerji tüketiminin azaltılması amacıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 100’üncü maddesi gereğince ilimizde mesai saatleri 30 Mart 2015 Pazartesi gününden itibaren 08.30-12.30, 13.00-17.00 olarak uygulanacaktır” denildi.

Peki bu durumun memurlara getirisi ne olacak diye soracak olursanız mesai bitiminde daireden çıktığınız zaman hava daha aydınlık olacaktır. Bununla birlikte yapmanız gereken işleri karanlığa kalmadan halledebileceksiniz. Güneş ışığından sizlerde faydalanabileceksiniz. Gün içerisinde sürekli devlet dairesinde oturduğunuz için çoğu zaman güneşe hasret kalabiliyorsunuz. Bu sayede sizlerde güneşi görebileceksiniz. Sizlere uyarımız 29 Mart Pazar günü yani bu önümüzdeki hafta sonu olan Pazar günü yatmadan bir saat ileriye almanızdır. Telefonların alarmlarını buna göre kurmanızı tavsiye ediyoruz.

 

Bir önceki yazımız olan Ayşenur İslam Yakında Engelli Personel Alımı Olacak başlıklı makalemizde 2015 Engelli Personel Alımı Bakanlık, Aile Bakanlığı Engelli Personel Alımı 2015 ve Ayşenur İslam Açıklama Haberleri hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.