İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

Eski Başbakan Yardımcısı: Taşeron İşçiler Kadro Alımı Haberi

07.10.2015

Ali Babacan Taşeron İşçilerin Kadro Durumu Son Dakika

Merhaba Sayın Okurlarımız. Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından NTV televizyonuna yapılan açıklamalarda Taşeron işçilere müjdeler verildi. Yüzbinlerce taşeron işçisinin merakla beklediği açıklama hakkında tüm detaylar eski başbakan yardımcısı tarafından en ince ayrıntısına kadar aktarıldı.Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, NTV canlı yayınında ‘Taşeron işçiler kadroya alınacak mı?’ sorusu sorulunca haliyle binlerce vatandaşın ve ailelerinin merakla beklediği bu soruya da cevap vermeden geçmedi. Şunu söyleyebiliriz ki Ali Babacan tarafından yapılan açıklamalar umut verici. Çünkü bu şekilde bir çalışmanın söz konusu olduğunu yeni kurulacak olan hükümetten sonra bakanlar kurulunun toplanmasıyla son şeklinin verileceği konusunda ipuçları verdi. Hem ailelerin hem de taşeron olarak devlet kurumlarında kuruluşlarında farklı pozisyonlarda görev yapan taşeron işçilerin emekçilerin kadro durumu hakkında açıklamalar yapıldı.

ALİ BABACAN KADRO

TAŞERON İŞÇİLERİN DURUMU TBMM’DE

Ali Babacan tarafından yapılan açıklamada Taşeron işçilerin durumuna ilişkin düzenlemenin halihazırda TBMM’de olduğunu  belirtti. Bu durumda Yeni hükümet kurulduktan sonra bir bakanlar kurulu kararıyla bunun detayları adlandırılacak dedi.

“Orada 700-800 arasında bir rakam söz konusu. Bunlar kamu kuruluşlarının alt işverenler yoluyla yaptırdıkları işler için çalıştırılan işçiler. Alt işverenlik sistemi ile işe alınabilecek ve o statüde çalıştırılabilecek işler var ama bir yandan da asli iş olduğu halde maliyenin, devlet personelin koyduğu personel sayısı sınırı sebebiyle bazı kurumlarımızda da orada izin alamadım bazı taşeron firma üzerinden ihtiyacım olan personeli alayım dediği türdün çalışanlar var.

Bunlarla ilgili bir yasal düzenleme zaten yapmıştık bu TBMM’den geçti ve bakanlar kurulu kararıyla detaylarının belirlenmesi gerekmektedir. Yani şuan için bu aşamada olduğunu belirtti. Yeni hükümet kurulduktan sonra bir bakanlar kurulu kararıyla bunun detayları adlandırılacak. Biz mevcut sistemdeki mağduriyetleri önlemek için elimizden gelen her şeyi yaparız.”

TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO DURUMU

Kamuda çalışan taşeron işçiler uzun yıllardır kadro bekliyor. Yapılan açıklamalarda da gördüğünüz üzere taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya alınması için taslak TBMM’de. Yasal düzenleme TBMM’de. Bunun hayata geçmesi için ise yeni hükümetin kurulması gerekiyor.

Kaynak:Editör
kaynak

Bir önceki yazımız olan Polis Özel Harekat Olmak İçin Boy Kilo Şartları ve Yaş Kriteri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.