İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılında Tekrar Gardiyan Alımı Olacak Mı

25.04.2015

2015 Yılında  Gardiyan – İnfaz Koruma Memuru Alımı

Merhaba Sayın Okurlarımız. Sizler için sürekli araştırıyor ve aldığımız bilgileri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. 2015 yılında bildiğiniz üzere 200 tane İnfaz Koruma Memuru yani Gardiyan Alımı olmuştu. Ancak Adalet Bakanlığı tarafından verilen bu kadar kadro bir çok insanı üzmüştü. İnsanlar büyük bir umutla daha fazla kadro verilmesine yönelik çalışmaların yapılmasını bekliyor. Adalet Mezunları ve Lise Mezunları için çok iyi bir meslek çok iyi bir memurluk olarak görülen bu alımlara bildiğiniz üzere Üniversite Mezunları da başvuru yapabilmektedir. Bu kadar çok atama bekleyen kişi olunca haliyle ilgi de yoğun olmakta ve KPSS puanı yüksek olanlar 1 adım önde olabiliyordu. Çünkü KPSS Puanı en az 70 olanlar ve gerekli fiziki özelliklerin yanında yaş kriterini sağlayanlar başvuru yapabilmekteydi.

Gardiyan Alımı 2015

Yıl içerisindeki ilk alım 12 Ocakta Başlayıp 21 Ocakta son bulmuştu. Tercih edilmesinin bir diğer sebebi de bu memuriyetten polisliğe geçiş imkanının da olmasıdır. Böyle olunca ilgi iki kat artmaktadır. Peki ama Adalet Bakanlığı Haziran Ataması için İnfaz Koruma Memurlarına atama izni verecek mi ? Daha önce çıkan haberlerde epey yüksek rakamlardan bahsedilmişti fakat şuana kadar alınan kişi sayısı 200.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından Adalet Bakanlığına verilen kadro sayısı 2000 kadardır ve bu kadrolardan kaç tanesinin İnfaz Koruma Memurluğu için ayrılacağı merak konusu olmaya devam ediyor.Henüz bakanlık tarafından bir açıklama yapılmadı. Ancak büyük bir alım yapılması beklenmektedir. İnsanların ihtiyaçlarına cevap vermek adına yeni Atanan Adalet Bakanımız umuyoruz ki insanları mutlu edecek ve memuriyet isteyen bir çok insanımızı sevindirici haberi verecektir. 7 Haziran Genel Seçimlerinden sonra mı yoksa öncesinde mi alım yapılacak bu konu da net bilgi yok. Ancak bizim kendi yorumumuz yani İş İlanlarım.Net yorumu şu ki bu atamalar da Seçim Sonrasına kalacak gibi görülmektedir.

Çünkü hükumet şuan için yoğun bir şekilde seçim çalışmalarına ağırlık vermiş durumdadır. Bu durumda Adalet Bakanlığından atama bekleyenlerin biraz daha beklemesi gerekecektir. Haziran’dan sonra Binlerce İnfaz Koruma Memuru yani Gardiyan Ataması gerçekleştirilme ihtimali vardır. Alımlar olur olmaz ve haber olunca tekrardan sizlere bilgi vereceğiz.

İnfaz Koruma Memurluğu İçin İlginin Sebebi: 25 yaşından gün almayanlar başvuru yapabilmekte. Ülkemizde de genç nüfusun fazla olması bunun birinci sebebidir. Ayrıca daha önce belirttiğimiz gibi Lise,Lisans ve Önlisans Mezunlarının Puan türlerinden 70 ve üzeri halinde durumunda başvuru yapmaları öngörülmekte.Ve Polisliğe Geçiş Hakkı olan memuriyet olması da üçüncü etken olarak sıralanabilir.

Kaynak
Kaynak

Bir önceki yazımız olan 1000 TL'den Az Maaş Alan Emekliye Zam Haberi başlıklı makalemizde 2015 Yılı Emekliye Zam Var Mı, Ahmet Davutoğlu Emekliye Zam Haberi 2015 ve Emekliler Ne Zaman Zam Alacak 2015 hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.