İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

TOKİ’den Düşük Taksitle Ev Sahibi Olmak Mümkün

03.05.2015

TOKİ 230 TL ile 480 TL Arasında Taksitle Ev Almak 

Merhaba Sayın Okurlarımız. Ülkemizde özellikle de dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak adına çalışmalar yapmakta olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ülke genelinde hem doğu illerinde hem Anadolu’da hem de Batı bölgelerde konut yapmaya devam ediyor. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan tarafından yapılan açıklamaya göre 650 Bin insanın şuana kadar TOKİ’nin yapmış olduğu konutlarda oturduğunu ve bu konutların yapılmaya devam edileceğini bildirdi. 2+1 Dairelere sahip olmak için 6 ile 8 Bin TL arasında bir peşinat 230 lira ile 480 lira arasında olmak üzere insanlara ev imkanı sağladıklarını belirtti. Eğer sizde TOKİ’den ev almak istiyorsanız,bütçeniz azsa kesinlikle ikamet ettiğiniz ilde yapılan TOKİ konutları için başvuru yapmalısınız.

TOKİ Düşük Taksit

İnsanların doğduğu bölgelerde yaşamak istediklerini ve bu amaçla ev sahibi yapmak için çalıştıklarını Diyarbakır ve ilçelerinde halen Konutların inşaatının devam ettiğini belirten başkan, Çözüm süreciyle beraber Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yatırımların artacağını bu sebeple insanların artık büyük şehirlere göç etmelerine gerek kalmayacağını açıkladı.

TOKİ’nin asıl amacının dar gelirli olan,ev almakta zorlanan fakat ev sahibi olmak isteyenlere ev imkanı sağlamak olduğunu söyleyen TOKİ Başkanı bu yönde çalışmalara son hız devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Batman ilimizde yapılan konutların örnek birer proje olduklarını ve vatandaşların evlerine taşındıktan sonra taksitlerini ödemeye başlayabileceklerini bu da sosyal devletin bir yansımasıdır dedi.Türkiye’de emekli insanların TOKİ’den ev almak istediklerini ve vatandaşın bu isteklerini geri çevirmeyeceklerini de belirten başkan bu yönde yapılan çalışmalar ile ev sahibi olmak isteyenlere fiyatları en dip rakamlarda tutarak taksit sayılarını çoğaltıp bu sayede  aylık rakamları düşürerek yardımcı olacaklarını söyledi.

Gerçekten yurt genelinde yapılan TOKİ’lerin diğer özel inşaat firmaları tarafından yapılan konutlardan bir farkı yok. Özellikle de Ankara’da bulunan TOKİ’ler bunun en güzel örneği. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar artık elektrik,su borcu öder gibi ev sahibi olabilecek.

Kaynak
Kaynak

Bir önceki yazımız olan Kendi İşini Yapan Emekli Artık Daha Az Ödeyecek başlıklı makalemizde Çalışan Emeklinin Kesintisi Düşüyor, Emeklilerin Maaş Kesintileri Düşürülüyor ve Kendi İşini Yapan Emeklilerin Kesintileri hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.