MEB’den Dönem Sonunda Başarısız Derse Telafi Sınavı
Öğrenciye Müjde : Her Bir Ders İçin Telafi Sınavı Geliyor
Merhaba Sayın Okurlarımız. Öğrencileri sevindirecek bir olaya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onay geldi.Bildiğiniz üzere Okullarda öğrenciler bir üst sınıfa geçtiği halde alttan dersi bulunabiliyordu. Ancak öğrencilerin kafasını karıştıran nokta üst sınıfa geçtiğim zaman bu alttan kalan dersler için “Telafi Sınavına Girebilecek Miyim ?” sorusu oluyor. Türkiye Gazetesinin haberine göre MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, il milli eğitim müdürlüklerine bu konu hakkında bir yazı gönderdi. Bu yazının başlığı ise “Dönem sonu ortak sınavlar” adı altına geçmektedir. Peki ama öğrenciler merak ediyor. Bu içerikte neler var ? 
Bildiğiniz üzere yönetmelikte şu şekilde bir ibare yer almaktadır.
“Yazılı sınavlar ve diğer değerlendirmeler sonunda başarısız dersi bulunan öğrenciler için her bir dersten dönem sonunda ayrıca ortak bir sınav daha yapılır. Bu sınava isteyen başarılı öğrenciler de girer ve sınavdan alınan puan diğer puanlarla birlikte dönem puanının hesaplanmasında aritmetik ortalamaya dahil edilir”
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı da buna ek olarak eğer bir öğrenci yazılı sınavlar ve değerlendirmeler sonucunda başarısız olan öğrenci her bir dersten sınava girecek dedik. Ancak dersi geçmemiş fakat ortalaması iyi olan ve üst sınıfa geçebilen bir öğrencinin isterse bu ortak sınavlara girebileceğini belirtti. Yani ortalamanız bir üst sınıfa geçmenize yetiyorsa alttan dersiniz varsa ortak sınavlar ister girersiniz ister girmezsiniz.
Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.