İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alımı İlanı

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alımı 2016 İş Başvurusu

Merhaba Sayın Okurlarımız. Ülkemizin en önemli kurumları arasında yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 11 adet Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Tabi bu 11 personel alımı için Diyanet İşleri Başkanlığı’na başvuruda bulunabilmek için başvuru koşullarında belirtilen kriterleri sağlıyor olmanız gerekmektedir. En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak bu ilana başvurmak için gereken kriterlerden en önemlileri arasında yer almaktadır. Ayrıca KPSS sınavı şartı da aranmaktadır. 2014 ya da 2015 yılında düzenlenmiş olan KPSS sınavlarından birine girip belirtilen puan türünden istenilen minimum puanı almış olmanız gerekmektedir. Buna ek olarak ise bundan daha önce düzenlenen Diyanet İşleri Uzman yardımcılığı yarışma sınavında iki defa başarısız olmamış olmak da başvuru yapacak adaylar için başvuru şartları arasında yer alıyor.

DIYANET-ISLERI-BASKANLIGI-PERSONEL-ALIMI-2015

BAŞVURU KOŞULLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2. En az lisans düzeyinde dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,

3. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,

4. Sınavın yapılacağı yılın ilk günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,

5. 2014 veya 2015 Lisans (A) grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP-1, KPSSP-2, KPSSP-3, KPSSP-4, KPSSP-5, KPSSP-6, KPSSP-7, KPSSP-8 puan türlerinin birinden en az altmış (60) puan almış olmak.

6. Diyanet İşleri Uzman yardımcılığı yarışma sınavında iki defa başarısız olmamak.

Sınava başvuru yapmak isteyen adayların 14 Aralık 2015 – 25 Aralık 2015 tarihleri arasında mesai saatleri olan 08:30 – 16:30 saatleri arası süresince herhangi  bir İl Müftülüğüne istenen belgeler ile birlikte gidip başvurularını yapması mümkündür. Bunun yanı sıra hizmet içi eğitim kursuna devam edenler Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine, Başkanlığımız merkezinde çalışanlar çalıştıkları birimler aracılığıyla başvurularını yapabilirler.

Adaylardan istenen belgelerin tam olması koşuluyla adayların dışında üçüncü şahıslar da adaylar adına müracaat işlemlerini yapabilirler.

SINAVA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. T.C. Kimlik numaralı kimlik belgesi,

2. En az lisans düzeyinde dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olduğunu gösterir diploma, mezuniyet belgesi veya tasdikli suretleri (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi),

3. 2014 veya 2015 yılına ait KPSS sonuç belgesi,

4. Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına, sabıka ve arşiv kaydı bulunmadığına ve erkek adayların askerlik durumlarına dair yazılı beyan,
– Adayların başvuru için gerekli belgeleri, başvuru esnasında müracaatı gerçekleştiren personele ibraz etmeleri gerekmektedir. Belgelerini ibraz edemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir.
– Yazılı beyan istenen hususlar tek bir dilekçede yer alacaktır.
– Belgeler, atanmaya hak kazanan adaylar tarafından at-a sürecinde ilgili birime teslim edilecektir.

Sınavın şekli ve konuları, sınavın yeri ve tarihi hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için ilanın tam metnini okuyabilirsiniz. Yazılı sınav 24 Ocak 2016 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınav sonuçları ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet web sayfası adresi olan www.diyanet.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

İlanın Tam Metni İçin TIKLAYINIZ

Bir önceki yazımız olan Adana SASA İş Başvurusu - SASA İşçi Alımı ve İş İlanları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. muhammed dedi ki:

    Yapacaniz ise tukurryim KPSS girerken yaş sınırı yk ise alida 30yas ne güzel bu vasıfları tasisam zaten ben kendinde bulurum sana gerek yok diyanet.sağlık meslek meUnlari her yer yerde imam hatipler fabrikalarda amele