KPSS Öğretmenlik A Grubu Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır
KPSS Öğretmenlik ve A Grubu 4 Temmuz 2015 Genel Yetenek Genel Kültür Testleri
Merhaba Sayın Okurlarımız. Kamu Personeli Seçme Sınavına giren binlerce aday bugün ter dökmeye başladı. Saat 9.30’da başladı itibariyle ilk oturum olan sabah oturumu gerçekleştirilmeye başlandı. Sabah oturumunda yer alan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini memur adayları çözmeye başladı fakat sınavlar biter bitmez sonuçların açıklanma süreci başlayacaktır. ÖSYM tarafından yapılan sınavlar Türkiye Genelinde 81 il merkezinin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa’da 9.30’da start verildi. Dilerseniz biraz bilgi verelim ve sınav sorularının sayıları hakkında detaylara geçelim. Sabah oturumuna katılan memur adayları Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinde bulunan ayrı ayrı 60 soru çözeceklerdir. Sınav için toplam verilen süre ise 120 dakikadır.
Kamu Personeli Seçme Sınavı sadece sabah oturumuyla bitmeyecek. Memur Adayları bir de öğlen saat 14.00’da eğitim bilimleri testi için sınava katılacaktır. Bu test için adaylara cevap vermeleri için 80 dakika süre tanınmıştır. Merak edilen sorular arasında ise sınavlar bittikten sonra 4 Temmuz 2015 KPSS Sınav Sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ?
ÖSYM tarafından bu sınav açıklanması hakkında henüz net bir bilgi verilmemiş olsa da Tercih İşlemlerinin açıklanmasını bekleyen adaylarla birlikte bir de Öğretmenlik ve A Grubu Sınavına giren adayların sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar eklenince ÖSYM oldukça hızlı hareket etmektedir.
Dün yapmış olduğumuz haberde KPSS Yerleştirme Sonuçları hakkında ÖSYM’nin geçmiş yıllarda sınavları ne zaman açıkladığına değinmiştik. Bildiğiniz üzere ÖSYM Haftasonu da sonuçları açıklıyor ancak hafta sonuna KPSS A grubu ve Öğretmenlik alanından girenlerin sınava girmesi nedeniyle bu sonuçların biraz daha geç açıklanması ihtimaller dahilindedir. Yerleştirme bekleyenler ve Sınav Sonuçlarının açıklanmasını bekleyenler bu iki grupta bulunan adayların sonuç işlemleri aynı gün açıklanabilir. Pazartesi günü haftanın ilk iş günü tüm sınavların bitmesiyle ÖSYM’den bir açıklama bekleniyor.
Kaynak:Editör
Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ispat hakkı
gaziantep
cogr.temmuz
semerkant
maraş
hastaadam rusya
yorumlayıcı
adli yargıtay
esir şehrin insanları
hsyk-yargıtay
türkçe hece düşmesi
türkçe çinliler
anayasa mahkemesi, başkanı zühtü
osmanlıya hasta adam diyen, ruslar
afet inan kitab,ı medeni bilgiler
nursultan kazaktır
izmir iktisat kongresi başkanı, kazım karabekirilk
istiklal madalyası, maraş
1986 , çernobil
Ergenekon, kahramanmaraş, akdeniz paktı, mars, medeni bilgiler kitabı cevapları vardı