Taşerona Kadro Asgari Ücrete Zam Seçim Bildirgesinde Olacak
Ak Parti’den Binlerce Taşerona Kadro
Merhaba Sayın Okurlarımız.Yarın büyük gün ve Ak Parti merakla beklenen Seçim Bildirgesini yarın açıklayacak. Milyonlarca vatandaşın büyük heyecan içerisinde beklediği seçim bildirgesi içerisinde bir çok kesimi ilgilendiren sonuçlar çıkacağı bekleniyor. Gelen haberlere göre asgari ücretle çalışanlar için sevindirici bir haber çıkacak.Çünkü asgari ücrette bir artış söz konusu olabilir. Asgari ücretle çalışanların bu müjdeli haberin bir an önce verilmesini bekliyor. Yine devlet kurumlarına taşeron olarak görev yapan ve kendilerine kadro verilmesini isteyen binlerce işçi de seçim bildirgesinde kendileri ile ilgili taşerona kadro müjdesini bekliyor. Taşeron çalışanlara kadro, asgari ücretle çalışanlara da yapılacak olan maaş zamları bu vaatler arasında en fazla dikkat çekenlerden. Pazar günü yani yarın açıklanacak olacak seçim bildirgesinde yer alan başlıkların ayrıntılarına geçelim.
TAŞERON İŞÇİLER KADRO BEKLİYOR
Ak Parti’nin seçim bildirgesinde yer alması beklenen en büyük vaatlerden birisi şüphesiz ki taşerona kadro durumu.Gerçekten kamuda oldukça fazla sayıda bulunan ve 1 milyon 400 BİN kadar taşeron işçi kendileri ile ilgili kararın bir an önce verilmesi ve taşerona kadro verilerek iyileştirmelerin yapılmasını bekliyor. Ak Parti’nin seçim bildirgesinde yer alması beklenen bu durum seçimler sonrasında hayata geçecek olanlar arasında ilk sırada yer alabilir.
SEÇİM BİLDİRGESİ KISA VE NET OLACAK
Ak Parti 4 Ekim Pazar günü açıklayacağı seçim bildirgesi iki kısımdan oluşacak ve oldukça net yani anlaşılır olacak. İki kısımdan oluşacak olan bildirgenin ilk kısmında 100 maddelik bir vaat yer alacak.İkinci kısımda ise kısa kısa verilmiş olan seçim vaatlerinin açıklamalarına yer verilecek.
ASGARİ ÜCRET ARTACAK
Ak Parti Seçim Bildirgesinde yer alması kesin gözüyle bakılan Asgari ücrette ise iyileştirmeler yapılacak.Bu iyileştirmeler nasıl olacak merak edenlere aktaralım.Asgari ücretin yükseltilmesi konusunda adımların atılması için kesilen vergilerin bir bölümünün devlet tarafından karşılanması gündemde.Temmuz 2015’den sonra Net 1000 Lira olan Asgari ücrette artış yapılması gündemde.
AK PARTİ 4 EKİM SEÇİM BİLDİRGESİ
Ak Parti’nin seçim bildirgesinde emekliler de unutulmuyor. Emekliler için yılda bir kez olmak üzere ikramiye verilmesi gündemde. Seyyanen zam konusunda da seçimlerden sonra çıkacak olan sonuçlara göre bir çalışma yapılması yine beklenenler arasında. HDP’nin asgari ücreti 2 BİN TL yapma vaadi, CHP’nin 1500 TL yapma vaadinden sonra Ak Parti nasıl bir rakam verecek merakla bekleniyor. Yarın seçim bildirgesi açıklanır açıklanmaz aktaracağız.
Kaynak:Editör
Bir önceki yazımız olan Polis Özel Harekat Olmak İçin Boy Kilo Şartları ve Yaş Kriteri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
