İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Rehber Öğretmeni Maaşları ve İş Olanakları

21.03.2015

Özelde ve Devlette Rehber Öğretmenleri Maaşları Ne Kadar

Merhaba Sayın Okurlarımız. Malum bir çok öğrenci  ilerisi için iyi bir bölüm okumak ve iyi bir meslek sahibi olmak için geniş çapta bir araştırma yapmaktadır. Eğer sizde geleceğinizi düşünüyorsanız yani sadece okumak için değil hayalini kurduğunuz bölümü okumak istiyorsanız ve bu bölüm Rehberlik Öğretmenliği ise yani diğer adıyla PDR ise sizlere bu konuda bilgi vermek istiyoruz. En çok merak edilen bölümlerden birisi olan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü hem bayan hem de erkek öğrencilerin yoğun ilgisini çekmektedir. İlerisi için mantıklı hareket etmek her zaman için en iyisidir. Yani ileride yapacağınız mesleğin şuan ne kadar maaş aldığını ve iş imkanları nasıl bu konu üzerinde epey bir araştırma yapmak zaten bilinçli öğrencilerin ilk işleridir.

Rehber Öğretmeni Maaşları

Peki durum devlet memuru olan Rehber Öğretmeni ile özel sektörde çalışan Rehber Öğretmeni arasında nasıl ? Biliyorsunuz ki devlete atanmak isteyen öğretmenler arasında rehber öğretmenleri yani PDR Mezunları da bulunmaktadır. Ülkemizde yıl içerisinde bir çok öğretmen ataması yapılmaktadır. Bu öğretmenler arasında Rehber Öğretmenleri de bulunmaktadır. Sadece Devlet Memuru olarak değil özel sektörde de çalışan ya da ilerisi için özel okulları,kolejleri tercih edenler olacaktır. Ülkemizde bildiğiniz üzere bir bir çok özel eğitim kurumu bulunmakta ve bu eğitim kurumlarında rehber öğretmenleri de olmak zorundadır. Psikolojik Danışman ya da grup rehberi olarak görev alabileceğiniz eğitim kurumlarının yanı sıra, halk eğitim merkezlerinde de görev alabilirsiniz.

Maaşları: Devlet Memuru olarak görev yapan bir Rehber öğretmeni maaşı kadro derecesine göre ve hizmet yılına göre değişebilmektedir. En yüksek rakam 2.579 TL iken en düşük öğretmen maaşı ise 2.220 TL dir. Bu rakamlar Ocak 2015 maaşlarıdır. Özel eğitim kurumlarında ise durum değişebilmektedir. 1.500 TL ile 3.000 TL arasında maaş alan öğretmenler bulunmaktadır.

Rehber Öğretmeni Olmak İçin; Üniversitelerin eğitim fakültelerinde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünü bitirmeniz gerekmektedir. Ne kadar iyi bir üniversitede bu bölümü okursanız ileride özel sektörde o kadar kolay iş bulabilirsiniz. Ayrıca sadece YGS ye girmeniz yetmiyor. LYS’ye girmeniz gerekmekte ve TM-3 Puanı ile tercih edebilirsiniz.4 yıl eğitim aldıktan sonra alttan aldığınız ders olmadığı zaman mezun olabilirsiniz.

Kaynak

Kaynak

Bir önceki yazımız olan Otomotiv Mühendisliği Maaşları ve İş İmkanları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. gamze dedi ki:

    Tabii bu maaşlara ek ders ücretini de eklediğiniz zaman 2900 3000 civarında olur.