İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Haziran KPSS Atama Kontenjanları Ne Kadar

10.06.2015

2015 KPSS Lisans-Önlisans ve Ortaöğretim Lise Kadro Kontenjanları

Merhaba Sayın Okurlarımız. Seçimlerden sonra herkesin merakla bekledi KPSS Alımları kısa bir süre sonra alınmaya başlanacaktır. Herkesin kafasında alımlarda herhangi bir değişiklik olacak mı sorusudur. Ancak şuan için böyle bir durum söz konusu değil diyerek böyle bir endişe taşıyan atama bekleyen öğretmen ve diğer memur adaylarının yüreğine su serpmek istiyoruz. Öncelikle şunu belirtelim ki Haziran ayında ortalama olarak 15 BİN kadar personel memur alımı olacaktır. Bu kadrolardan yaklaşık olarak 9.500 tanesi sağlık bölümü kadrolarına ayrılmıştır. Geriye kalan 5.500 Kadar bir kadro için ise kurumlar arasında paylaşımlar olacaktır. Peki ama tercihler ne zaman başlayacak ? Haziran ayına girdik hala bir açıklama yapılmadı diyenleri bilgilendirmek istiyoruz.

Haziran 2015 KPSS Kadro

Tercihler 22 Haziran 2015 tarihinden itibaren alınmaya başlanacaktır. Alımlarda herhangi bir azalma ya iptal durumu söz konusu olmadığından dolayı tercihte bulunacak olan her adayın 30 tercih hakkı bulunacaktır.

Tercih yapacak olanlardan ücret alınacak mı diye merak edenlerde olacaktır. Evet Haziran (2015/2) tercihleri için başvuru yapacak olanlardan yeniden ücret alınacaktır. Merak edilen bir diğer konuya da değinmek istiyoruz. Çünkü atama bekleyen sadece öğretmenler ve lisans mezunları değil Önlisans olarak ve Lise Mezunu olarak devletten kadro bekleyen binlerce milyonlarca insan var. Bunlar içinde kontenjan sayıları bellidir.

Haziran 2015 KPSS/2 Atamaları için 9.500 kişilik sağlık kadrosunu çıkarttığımız zaman 3 BİN kadar bir Lisans Mezunu Alımı olacaktır. Ayrıca  1.300 kadar da bir önlisans mezunu ataması olacaktır. Geriye kalan kadro ise Lise Mezunları için kullanılacaktır.

Şuan için hangi alanlarda alım olacağı tek belli olan Sağlık Bakanlığına alınacak olan sağlık personellerinin kadrosudur. Sağlık Bakanlığı Haziran Kadrosuna bakmak İçin TIKLAYINIZ

Tüm KPSS Haberleri için Buraya TIKLAYIN

Bir önceki yazımız olan Dikkat: Yaz Aylarında Çeyrek Altın Fiyatları Yükselebilir başlıklı makalemizde 2015 Yaz Düğün Sezonu Altın Fiyatları, 7 Haziran Seçimlerinin Altın Fiyatlarına Etkisi ve Çeyrek Altın Ramazan Ayından Sonra Çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 5 YORUM
  1. Sibel C. dedi ki:

    Yine hak ettiğimiz kadroyu alamadık. En fazla kadro her zaman olduğu gibi öğretmenlere ve sağlıkçılara var.!

  2. Durmuş dedi ki:

    Bu atamalardan sonra ne olacak kim bilir ?Tek partide en azından kararlar daha kolay alınıyordu. Şimdi koalisyon olursa memur atamalarını etkiyecektir.

  3. Yelizz dedi ki:

    9 bin den fazla kadronun sağlık çalışanlarına ayrılması hakmıdır ya ? Ayrıca bir de öğretmenler için ayrılan kadrolara bakın. Kadrolardan umut yok.

  4. İİBF Mağduru dedi ki:

    İİBF İçin istenen 400 bin kadro yalan oldu belli ki. 3.500 kadrodan kim atanacak allah aşkına. 🙁

  5. Adalet dedi ki:

    ADALET Mezunları 100 BİN Kadro istiyor(DU) Ancak önlisans mezunlarına verilen 1300 kadro hiç kimseyi memnun etmeyecektir.!