İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 KYK Burs ve Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak

28.07.2015

KYK Burs ve Yurt Başvuru Tarihleri

Merhaba Sayın Okurlarımız. 2015 yılında üniversite kazanan öğrenciler ve ailelerinin merakla beklemiş oldukları sorunun yanıtı nihayet YURTKUR tarafından verildi. Kurum tarafından yapılan açıklamayı sizlere detaylı bir şekilde aktarmadan önce bu sene burs ve kredi almak isteyenlerin yanı sıra yurt başvuruları da ailelerin kafasını karıştıran sorulardan birisi. YURTKUR yapmış olduğu açıklamada KYK burs ve KYK yurt başvuruları 3 Ağustos 2015 Pazartesi günü başlayacağını ve 7 Ağustos 2015 tarihinde son bulacağını belirtti. Başvuru yapacak olan adayların Cuma gününe kadar başvuru işlemlerini internet üzerinden online bir şekilde yapmaları gerekmektedir. Öğrenciler devlet yurtlarında asil ya da yedek olarak sıralamaya konulacaktır. Yedek kalan öğrenciler asil öğrencilerin gelmemesi durumunda sırayla yurtlara yerleşmeye hak kazancaktır.

kyk yurt başvuruları 2015

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLIYOR

KYK burs ve yurt başvuru sonuçları ise başvuru işlemlerinin tamamlanmasından sonra  1 Eylül 2015 Salı günü açıklanacaktır..KYK yurt kayıtları yine internet üzerinden e-kayıt yöntemi kullanılarak yapılacaktır.

Ayrıca kurum yapmış olduğu açıklamada internet üzerinden kayıt yaptırma imkanı olmayan öğrenciler için de açılacak olan kurum merkezleri tarafından şahsen de başvurular alınabilecektir.

YURTKUR İÇİN BAŞVURULAR AÇIKLAMASI

“Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (Ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan,yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin Burs/Öğrenim ve Yurt başvuruları önümüzdeki günlerde duyurulacak takvime göre belirlenen tarihlerde Yurt-kur’un resmi web sitesi kyk.gsb.gov.tr adresinden alınacaktır.

3-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan kayıt işlemlerinin ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmaya hak kazanan öğrenciler 1 Eylül’den itibaren de e-kayıt işlemlerini yaptıracaklar.

E-kayıt uygulaması 2015-2016 dönemi için YURTKUR ‘a ait asil ve yedek listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kapsayacak. Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlara kayıt yaptırma hakkını kazanan öğrenciler için e-kayıt zorunlu da olmayacak, öğrenciler isterlerse şahsen de kayıt yaptırabilecekler.”

Kaynak:Editör
iş ilanı

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.