İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı Adli Tatil Başlangıç ve Bitiş Tarihleri Belli Oldu

19.07.2015

Adli Tatil Ne Zaman Başlıyor ? Ne Zaman Bitiyor ?

Merhaba Sayın Okurlarımız. Adli kurumlarda görev yapan yargı bünyesinde görev yapanların toplu izinleri yarın başlıyor. Yani 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren adliyelerde çalışan,görev yapanların yerlerine nöbetçi mahkemeler bakmaya başlayacak.Bu mahkemelerde tutuklular ve acil davalar görüşülecek. Önceliği yani acelesi olmayan davalar ise yeni adli yılın başlamasıyla beraber alınmaya başlayacak.Yani şöyle söyleyebiliriz ki 20 Temmuz 2015 Pazartesi gününden itibaren başlamak üzere yüksek yargı organlarından olan Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde de nöbetçi heyetler görev yapacaktır. Adliyede görev yapan tüm personeller için adli tatil geçerli olacak mı diye merak edenler için evet diyebiliriz.

Adli Tatil Zamanları

ZABIT KATİPLERİ ADLİ TATİL YAPACAK MI

Merak edilen bir diğer konu da şüphesiz ki budur. Bazı durumlara göre değişecek olan zabıt katiplerin adli tatilleri çalıştıkları birime göre değişebilmektedir.

Eğer mahkemede görevli bir zabıt katibiyseniz duruşmalar olduğu sürece görev alacaksınız. Yani diğer adliye personelleri gibi Zabıt katipleri her istedikleri zaman yıllık izinlerini alamadığı gibi adli tatilden de faydalanamıyor diyebiliriz. Başta da belirttiğimiz gibi bu çalıştığınız birime bağlı. Savcı ya da hakim katibiyseniz bu adli personellerin çalışma durumlarına,izin durumlarına göre sizin tatiliniz belirlenir. Adli tatil zamanlarında adliyelerin sakin olacağını düşünürsek pek yorulacağınızı düşünmüyoruz. Ancak birikmiş işler varsa bunlara bakabilirsiniz.

2015 YILI ADLİ TATİL NE ZAMAN BİTECEK ?

Merak edenler için bu bilgiyi de sizlere aktaralım. Adli Tatil 31 Ağustos 2015 günü son bulacaktır. Yani Pazartesi gününe denk geliyor.Ortalama olarak 45 Günlük bir tatil yapılacak diyebiliriz. Ayrıca Anayasa Mahkemesi çalışmalarına devam edecektir bu nedenle adli tatil dışında kalıyor.

Kaynak:Editör
iş ilanı

Bir önceki yazımız olan Dikkat: Yaz Aylarında Çeyrek Altın Fiyatları Yükselebilir başlıklı makalemizde 2015 Yaz Düğün Sezonu Altın Fiyatları, 7 Haziran Seçimlerinin Altın Fiyatlarına Etkisi ve Çeyrek Altın Ramazan Ayından Sonra Çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.