İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı Polis Olma Yaş Sınırı Kaç Oldu

26.02.2015

2015 Yılı Polis Olma Yaş Sınırı Değişti – Aranan Yaş 

Merhaba Sayın Okurlarımız. Bildiğiniz üzere kaç gündür mecliste görüşülen iç güvenlik paketi ile bir çok kural ve sınır değişti diyebiliriz. Eğer sizde 2015 yılında POMEM olarak başvuru yapacaksınız yani Lisans Mezunu olanlar için Polislik Yaş Sınırı değişti. Önceden yaş sınırının 28 olduğu ülkemizde şimdi ki yeni yasaya göre yaş sınırı 30’a yükseltildi. İç Güvenlik Paketi olarak kamuoyunda bilinen bu yeni kurallar çerçevesinde polislerin yetkilerinde değişiklikler meydana geldi. Dilerseniz şimdi haberin ayrıntılarını sizlere aktaralım.2015 Yılı Polislik Yaş Sınırı DeğiştiGenel Kurul’da, “İç Güvenlik Paketi” olarak bilinen, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 6 maddesi daha kabul edilerek 27. maddeye gelindi.

Tasarının 25. maddesi üzerinde, AK Parti, CHP ve MHP’nin ayrı ayrı verdiği önergelerin kabul edilmesiyle, polis alımındaki üst yaş sınırı 28’den 30’a çıkarıldı.

Buna göre, lisans mezunlarından KPSS’de bakanlıkça belirlenecek taban puanı alanlar arasından sınavın yapıldığı yılın, 31 Aralık tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almayan erkek ve kadın adaylar arasından, sınavda başarılı olanlar polis meslek eğitim merkezlerine alınacak.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, 26. maddenin kabul edilmesinin ardından birleşime ara verdi. Yakut, aranın ardından komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine, birleşimi 14.00’te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: NTV

Bir önceki yazımız olan Emniyet Genel Müdürlüğü 14 Bin 142 Personel Alımı Yapacak başlıklı makalemizde 14 Bin Personel Alacak Haberleri EGM 2015, 2015 Yılı EGM İş Başvuruları ve EGM 14 Bin Personel Alımı Başvurusu 2015 hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.