İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

Kemal Kılıçdaroğlu Koalisyon İçin 4 Önemli Bakanlığı İstiyor

11.08.2015

CHP Koalisyon Şartında 4 Bakanlığı İstiyor

Merhaba Sayın Okurlarımız. Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı arasında yapılan koalisyon görüşmelerinde ülkemiz için önemli konular masaya yatırıldı. Görüşmelerde dikkat çeken konular arasında Dış politika, ekonomi, eğitim, yeni anayasa ve Kürt sorunu da vardı. Bunlar için kesin çözümlerin bir an önce üretilmesi gerektiğine vurgu yapan iki liderden henüz bu konu hakkında net bir açıklama gelmedi. Kamuoyunun merakla bekledi koalisyon hükümeti kurulacak mı sorusu halen yanıt bulamazken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu aralarında Adalet bakanlığının da bulunduğu ve ayrıca Milli Eğitim ve Dışişleri Bakanlıklarından en az 3 tanesi istediği söyleniyor.İki lider arasında yapılan görüşmeler 4 saatten fazla sürerken görüşmelere ilişkin sonuçlar için ayrıntılara geçelim.

4 Bakanlık İstiyor

KESİN KARAR PERŞEMBE YA DA CUMA GÜNÜ VERİLECEK

İki lider arasında uzun süren konuşma ve akşam yemeğinden sonra yapılan açıklamalara göre koalisyon için son görüşme amacıyla Perşembe ya da en geç Cuma günü alınacak olan kararın açıklanması için görüşülmesi gündemde. Yani şöyle diyebiliriz ki 13-14 Ağustos 2015 tarihi ülkemiz için kritik günler arasında. Bu belirtilmiş 2 gün içerisinde varılan nihai sonucun açıklanması bekleniyor. Görüşmelerde dikkat çekenler arasında CHP’nin istemiş olduğu bakanlıklar oldu. Merak edilen bu sorunuza da yanıt verelim.

4 ÖNEMLİ BAKANLIĞI CHP İSTİYOR

10 Ağustos 2015 tarihinde akşam 18.00’da başlayan koalisyon görüşmeleri arasında ülkenin geleceği hakkında önemli konuların görüşüldüğü aşikar.Yüksek Profilli Hükumet Kurulması başlığı altında CHP’nin Türkiyenin dış politika ve ekonomi alanında önemli değişikliklerin yapılmasına vurgu yaptı. Dış politika, ekonomi, eğitim, yeni anayasa ve Kürt sorunu gibi konular ele alınırken CHP ile AKP bir koalisyon yapacaksa bu koalisyon için dış politikada sistemin tamamen değişmesi isteniyor.Ortadoğu, AB ve diğer dünya merkezlerinde barış içerisinde bir politikanın hüküm sürmesi istenmekte.

DAVUTOĞLU DAHA MESAFELİ

Özellikle de CHP’nin istemiş olduğu dış politikanın baştan aşağıya değişmesi gerektiği düşüncesine Başbakan Ahmet Davutoğlu daha mesafeli yaklaştı.Eğitim içinde bazı değişikliklerin koalisyon olması durumunda yapılabileceğini ancak köklü değişiklik ihtimalinin çok az olduğunda vurgulandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açıklamada son günlerde sürekli yükselen terör olayları için ortak bir karar alınmalı ve bu karar çerçevesinde hareket edilmeli hükumetin bu konuda yapması gerektiği şeylerden de bahsetti.

HENÜZ SONUÇ YOK

Yapılan son görüşmeden de net bir Koalisyon Kurulacak ya da Kurulmayacak açıklaması gelmedi. Bu yüzden Perşembe ya da Cuma günü bu açıklamanın yapılması bekleniyor. Ayrıntılar geldikçe aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak:Editör
iş ilanı

Bir önceki yazımız olan Savcı Zekeriya Öz Sınırdan Gürcistan'a Geçiş Yaptı Açıklaması başlıklı makalemizde Artvin Valisi Doğruladı Savcı Gürcistan'a Gitti, Ergenekon Davasında Kaç Telefon Dinlendi ve Savcı Zekeriya Öz Kimdir hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.