İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

PTT 2018/1 Sözlü Sınav Tarihleri ve Yerlerinin Tam Listesi

20.11.2018

PTT 2018-1 kapsamında personel alımı yapacağını açıklanmış ve bu durum binlerce adayda heyecana sebep olmuştu. PTT bünyesinde memur statüsünde çalışmak için başvuru yapan binlerce adayın eleme aşamaları devam ediyor. Adayların eleme aşamalarında sözlü sınav aşamasına gelindi. Bu esnada PTT tarafından personel alımıyla alakalı dikkat çekici bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamadan personel alımları için uygulanması söz konusu olan sözlü sınavların yerleri ve tarihleri adaylarla paylaşıldı. Binlerce kişi tarafından başvuru yapılan ilan doğrultusunda sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi PTT tarafından yayımlandı. (Sözlü sınav katılımcıları listesine aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.) Paylaşılan listede adaylar sabah, öğle ve öğleden sonra olmak üzere 3 farklı gruba ayrılmış durumda. Belirtilen saatlerde yapılacak olan sözlü sınavlar Ankara/Ulus adresinde gerçekleşecek.

PTT 2018-1 Sözlü Sınav Konuları Nelerdir?

Her kurumun gerçekleştirdiği sözlü sınavlarda olduğu gibi PTT tarafından yapılan sözlü sınavda da istihdam edilmek üzere sınava tabi tutulan adayların;

  • Kendilerini ifade etme becerileri,
  • Muhakeme yetenekleri,
  • Problem çözme konusundaki beceri düzeyleri,
  • Kendilerini geliştirmeye yönelik istekleri,
  • Mesleki bilgileri ve genel kültürleri,
  • Hal ve hareketleri,
  • Kişisel özellikleri,
  • Özgüvenleri,
  • Temsil yetenekleri ölçülecek.

Sözlü Sınavda Başarılı Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekiyor?

Yukarıda belirtilen parametrelere yönelik gerçekleştirilen sözlü sınav doğrultusunda, adaylar arasından uygun görülenler istihdam edilecek. Söz konusu parametreler üzerinden yapılacak değerlendirmeler sonucunda adaylar, belirli bir puan hesaplama yöntemine göre puanlandırılacak. Adayların başarılı olarak değerlendirilmeleri için bu aşama kendilerine yöneltilen sorulara verdiği cevapların tutarlı olması, bu cevaplar doğrultusunda yapılacak puan hesaplamasında en az 70 puan almaları gerekiyor. 

Adayların Sözlü Sınava Gelirken Dikkat Etmeleri Gerekenler

  • PTT tarafından yapılan açıklamaya göre sözlü sınava katılacak olan adayların öncelikle dikkat etmesi gereken durum sınav saatinde, sınav merkezinde hazır bulunmak. Sınav saatinden önce kendilerine belirtilmiş olan sınav merkezinde hazır bulunmaları beklenen adaylara, yoğun bir trafik yaşanacak olması sebebiyle tedbirli davranmaları öneriliyor.
  • Adaylar, sözlü sınava katılım gösterebilmek için sınav merkezine gelirken yanlarında T.C. kimlik numaralarının yazılı olduğu kimlik belgesini veya pasaportlarını getirmek durumundalar.

PTT 2018-1 sözlü mülakatlara katılacak adaylardan biriyseniz, sınava gireceğiniz tarih ve saati aşağıdaki bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz. Yine sitemizde yayımlanan duyuruları takip ederek PTT 2018-1 sözlük mülakat sonuçlarına müteakip nihai aday listesine de ulaşabilirsiniz. 

Sözlü sınavları katılacak adayların sınav yerleri ve saatlerinin belirtildiği listeyi incelemek için TIKLAYINIZ!

PTT 2018-1 personel alımı sözlü sınavının içeriğiyle alakalı tüm detaylar için TIKLAYINIZ!

Bir önceki yazımız olan Ambulans Şöförü Alımı 2020 - Ambulans Şöförü Nasıl Olunur? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.