İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

Emekli Sandığı Emeklisine Fark Ödemesi Ağustos’ta Başlıyor

22.07.2015

Ağustos 2015 Emekli Fark Ödemeleri Başlıyor

Merhaba Sayın Okurlarımız. Temmuz ayından itibaren emeklilerin gözü kulağı maaşlarına yansıtılacak olan zamlarda ve ek ödemelerde. Yaklaşık olarak 2 milyon emekli sandığından emekli olan vatandaşın 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere maaşları için fark ödemesi yapılacaktır.Bildiğiniz üzere emekli maaşlarına Temmuz ayından geçerli olmak üzere zam yapıldı fakat bayram öncesi maaşlarını alan bir çok emekli pek bir fark göremediği için hayal kırıklığına uğradı.Vatandaşın mağdur olmaması için bir açıklama yapıldı ve Ağustos ayında verilecek olan maaşlara bu ek fark ödemesi de yansıtılacaktır. Emekliler maaşları farklı alacağından dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da bu olaya ilişkin resmi bir açıklama yapıldı.

Ağustos 2015 Emekli Fark Ödemesi

SGK tarafından yapılan açıklamada Emekli sandığından dul ve yetim maaşı alanlar,emekli maaşı alanlar,vazife malüllüğü alanlar yani bunların tümü 2 milyon 14 bin 79 kişiye tekabül etmektedir. Bu durumda maaş alanların maaşlarına ek ödemeler yapılacak. Peki yapılacak olan bu fark ödemesi kaç lira olacak ? Emekli Sandığı Emeklisi Ağustos Farkıyla beraber ne kadar maaş alacak resmi açıklamayı sizlere aktaralım.

SGK EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ FARKI AÇIKLAMASI

Kurumumuzdan (5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun mülga hükümlerine göre-4/1-c) emekli, malullük, vazife malullüğü, dul veya yetim aylığı alan 2 milyon 14 bin 79 kişinin 1 Temmuz 2015 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarının fark tutarı, 2015 Ağustos ayı içerisinde aylık almakta oldukları banka ve PTT Şubelerinden aylıklarını aldıkları gün itibariyle ödenecektir.

Buna göre;

A- Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan;

. 1. Grupta Mayıs-Haziran-Temmuz Döneminde aylık alanlara; Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında,

. 2. Grupta Haziran-Temmuz-Ağustos Döneminde aylık alanlara; Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere 2 aylık tutarında,

. 3. Grupta Temmuz-Ağustos-Eylül Döneminde aylık alanlara; Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere 3 aylık tutarında,

B- Aylıklarını her ay alanlara;

Temmuz ayına ait bir (1) aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirilmiştir.

220 MİLYON LİRALIK FARK DAĞITILACAK

Kurumumuz (SGK), Emekli Sandığı emekli, malullük, vazife malullüğü, dul veya yetim aylığı alan 2 milyon 14 bin 79 kişiye, 220 milyon 342 bin 127 lira 85 kuruş fark ödemesini yapacaktır.

Kaynak:Editör
iş ilanı

Bir önceki yazımız olan Dikkat: Yaz Aylarında Çeyrek Altın Fiyatları Yükselebilir başlıklı makalemizde 2015 Yaz Düğün Sezonu Altın Fiyatları, 7 Haziran Seçimlerinin Altın Fiyatlarına Etkisi ve Çeyrek Altın Ramazan Ayından Sonra Çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.