İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

Kimler Seçimde Sandık Görevlisi Olabilir Kimler Olamaz

30.08.2015

Seçimlerde Sandık Görevlisi Nasıl Olunur ? Görevleri Nelerdir ?

Merhaba Sayın Okurlarımız. Erken seçimin yaklaştığı şu günlerde vatandaşın merak ettiği konulardan birisi de sandık görevlisi olma işlemleridir. Eğer bu erken seçimde sandıkta görev almak istiyorsanız elbette bazı şartları taşıyor olmanız gerekmektedir;çünkü herkes sandık görevlisi ya da sandık başkanı olamaz. Kimlerin sandık görevlisi olabileceği gibi kimlerin sandık görevlisi olamadığı konusunu da ele aldık. Çünkü hem insanlar sandıklarını korumak amacıyla hem de 1 günlük 100-200 lira para almak için sandık görevlisi olarak çalışmaktadır. 1 Kasım Pazar günü yapılacak olan erken seçimlerde bu yıl görev almak istiyorsanız hem yaşınızın tutması gerekmekte hem yapmış olduğunuz meslek grupları görevli olamayan meslekler arasında bulunmaması gerekmektedir. Şimdi dilerseniz AKP,MHP,CHP ve HDP arasında büyük yarışın olacağı bu erken seçimde sandık görevlisi olabilecekleri aktaralım.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ AÇIKLANDI

Kimler sandık görevlisi olabilir kimler olamaz

SANDIK GÖREVLİSİ OLMAK ? KİMLER OLUR KİMLER OLAMAZ ?

Seçimlerde sık sık duyduğumuz terimlerden birisi olan Müşahitlerden başlamak istiyoruz. Müşahit Kime Denir? : Sandık başı işlemlerini takip etmek üzere, siyasi partiler ve bağımsız adaylar, belirleyeceği ve Seçim Kuruluna sunacağı üyedir.

SANDIK GÖREVLİSİ OLMAK

Seçimlerde sandık görevlisi olmak isteyenler için 2 farklı sandık görevlisi şekli vardır. Bunlardan ilki sandık kurulu görevlisi, ikincisi ise partilerin sandık görevlisi. Eğer bu iki görevden birisini almak istiyorsanız alt kısımda belirtilmiş olan meslek gruplarını taşıyanlar sandıklarda görev alamazlar.

KİMLER SANDIK GÖREVLİSİ OLAMAZ ?

İdari amirleri, zabıta amirleri ve memurları, askeri ceza kanununun üçüncü maddesinde yazılı askeri şahıslar, milletvekilleri ve milletvekili adayları sandık görevlisi olamazlar.Belirtilmiş olan kişiler dışında 18 yaşını geçmiş olan herkes sandık görevlisi olarak görev alabilir.

SANDIK GÖREVLİSİNİN GÖREVLERİ NEDİR ? NE İŞ YAPARLAR ?

Erken Seçimde eğer sandık görevlisi olacaksanız elbette bir sandık görevlisi olarak üzerine düşeni yerine getirmeniz gerekmektedir. Bunların başında;

1-Seçimlerin adil bir ortamda yapılmasını ve sonuçlandırılmasını sağlamak
2-Oy kullanmayı bilmeyen seçmenlere yardımcı olmak
3-Yaşlı vatandaşların daha kolay oy kullanmasını sağlamak
4-Oy verme saati sona erdikten sonra oyların sayılma işlemlerini yapmak
5-Kendilerine söylenmedikleri takdirde görev yerlerinden ayrılmamaları gerekmektir.

SANDIK GÖREVLİSİ VE BAŞKAN GÖREVE GİTMEZSE CEZASI NE OLUR

Eğer bir seçimde görev almanız kesinleştiyse o göreve gitmek zorundasınız.Eğer gitmezseniz gitmeyen görevliye belirli bir para cezası kesilmektedir.Eğer bir görevli seçim başladıktan sonra kuruldaki görevlerini haklı bir sebep olmadan terk ederse 2 aydan 6 aya kadar hapis ve para cezası ile cezalandırılabilir. YSK tarafından bu konular için herhangi bir net açıklama yapılmıyor ancak göreve gitmeyen bir vatandaşın sicilinde bozulma olursa ilerleyen dönemlerde bu kendi adına olumsuz sonuçlar doğurabilir. Görev alacakların kesinlikle gitmesini tavsiye ederiz.

Kaynak:Editör
iş ilanı

Bir önceki yazımız olan 1 Kasım'da Sandık Görevlisi Olacaklar Ne Kadar Para Alır başlıklı makalemizde 1 Kasım Erken Seçim Tüm Ücretler Listesi 2015, 1 Kasım Erken Seçimde Sandık Görevlisi Olmak ve Erken Seçim Sandık Başkanları Ücretleri hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.