İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2014 Yılı Vergi Rekortmenleri Kimler Oldu Açıklandı

27.06.2015

Maliye Bakanlığı Geçtiğimiz Yıl (2014) Vergi Rekortmenlerini Açıkladı

Merhaba Sayın Okurlarımız. Maliye Bakanlığı 2014 yılına ait vergi rekortmenlerinin listesini yayınladı.En yüksek gelir vergisi elden eden şirketlerin başında Şarık Tara şirketleri gelmektedir. 37 milyon 582 bin 415 lira ile liste başı olan Şarık Tara Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı olarak tanınmaktadır. Türkiye’de Vergi Rekortmenleri sıralamasında bu durumda bir değişiklik oldu diyebiliriz.Şarık Tara bu vergileri 2015 yılında ödeyerek listeye ilk sıradan giriş yapmıştır. Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından bu listenin açıklanacağı duyurulmuştu. Bu durumda anlayacağınız üzere daha önceki yılda KOÇ Grubu vergi Rekortmenliğini elinde bulundururken Şarık Tara tarafından bu rekor alınmış oldu.

Vergi Rekortmenleri Açıklandı

KOÇ Ailesi Vergi Rekortmenliğinde 2. Sırada: Ülkemizin tanınmış olan şirketler grubu holdinglerinden olan Koç bu sene  29.7 milyon TL ile ikinci sırada kendisine yer buldu.Geçtiğimiz yıl birincilik koltuğunda oturan Rahmi Koç bu sene ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Ayrıca Koç’un bu yıl yaklaşık 6 milyon liralık vergi kaybı ise beklenmedik bir durum olarak ekonomi haberleri arasında manşetlere taşındı.  Merak edilen bu listede yine merak edilen isimlerinde sıralamaları belli oldu. Geçtiğimiz yıllarda adı sık sık gündeme gelen Rıza Sarraf 56. sırada yer alırken ünlü komedyen Cem Yılmaz ise 58. sıradan listeye giriş yaptı.

Kurumlarda Ziraat Var.!:

Ziraat Bankası 2015 yılında 2014 yılına ait  ödediği 1 milyar 589 milyon 48 bin 906,49 lira ile geçen yıl en fazla kurumlar vergisi ödeyen kurum olma başarısı göstermiştir. Bu bankaların devamı olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Garanti Bankası vergi rekortmeni Kurumlar arasında yer alıyor.

Listede İstanbul Barosundan Avukatlarda Var: İstanbul Barosu’na üye kıdemli avukatlardan Ahmed Pekin  8.000.756 TL vergi verirken arkasından 16. Şehmuz Ahmet Sedid Kurutluoğlu 5.129.061 TL izlemiş oldu. Ayrıca  41.Av. Cüneyt Yüksel 3.822.522 TL ile 74. sırada kendisinine yer bulurken son olarak dikkat çeken Avukat Murat Karkın ise 3,8 milyon lira ile 75. sırada yer aldı.

Bir önceki yazımız olan Dikkat: Yaz Aylarında Çeyrek Altın Fiyatları Yükselebilir başlıklı makalemizde 2015 Yaz Düğün Sezonu Altın Fiyatları, 7 Haziran Seçimlerinin Altın Fiyatlarına Etkisi ve Çeyrek Altın Ramazan Ayından Sonra Çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.