İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 PMYO Başvuru Taban Puanları Kaç Olacak

01.05.2015

2015 PMYO Başvuru Tarihleri-Taban Puanlar-Başvuru Şartı

Merhaba Sayın Okurlarımız. YGS’ye polislik başvurusu yapmak için giren binlerce aday için bu gergin bekleyiş halen sürüyor diyebiliriz. Bildiğiniz üzere 2015 YGS oldukça zordu ve Polislik için başvuru yapacak olan adaylar taban puanlarının düşük olmasını istiyor. Bu yönde taleplerin geldiği için sizlere bu konuda bir açıklama gereği duyduk. Sınavın zor olması taban puanları aşağı çekmek için bir neden olarak kullanılır mı bilinmez ancak bir çok aday bu puanların en az 230 olması yönünde dileklerini iletmektedir. Yani bu rakam bile aslında çok fazladır. Çünkü büyük bir çoğunluk 230 ve aşağısı bir rakam olmasını istemektedir. Peki ama bu Taban Puanlar Ne Zaman Açıklanır ? Bu konuda ÖSYM ve Emniyet Genel Müdürlüğünden halen bir açıklama gelmediğini belirtiyoruz.

PMYO Taban Puan 2015

YGS Sonuçları hemen açıklandı fakat Polislik için bekleyen milyonlarca kişi için bekleyiş çileye dönüştü.Çünkü insanlar aldıkları puana göre tercihte bulunacaktır.Siz Polis Adayları için Polis Meslek Yüksek Okulu başvurusu ve giriş şartları için en fazla merak edilen konuları bir başlık altında toplamak istiyoruz. Boy,Kilo,Yaş ve Fiziki Kabiliyet gibi önemli testlerden geçeceğinizin altını çiziyoruz ve kendinizi hazırlamanız gerektiğini belirtiyoruz.

PMYO İçin Boy Sınırı: Polis Meslek Yüksek Okulunda okumak için ve giriş için hak kazanmanız için bildiğiniz üzere boy önemli bir kriterdir ve erkeklerde ayrı bayanlarda ayrıdır.Erkeklerde en az 1.67 cm boy şartı aranırken bayanlarda bu rakam 1.62 cm dir. Bu rakamlar 2014 yılında yapılan mülakatlar için verilen şartlardan alınmıştır. Yani 2014 yılındaki PMYO için boy şartı bu şekildedir.

PMYO Beden Kitle Endeksi: Boyum tamam da kilom sorun olur mu ? diye merak edenlere açıklama yapacağız. Burada alacağınız sonuç beden kitle endeksidir. Bu da boyunuzla kilonuzun orantısıdır. Bu rakamın 18 ile 27 arasında olması gerekmektedir.

Bu vermiş olduğumuz rakamlar geçmiş seneler baz alınarak sizlere aktarılmış olan resmi sayılardır. O yüzden kafanızda bir soru işareti olmasın. Yalnız sizi en fazla düşündüren bir diğer konuya ayrı bir paragraf açma gereği duyduk.

Şöylede bir durum var. Bildiğiniz üzere Polis Meslek Yüksekokulları kapanıyor. Ancak 2015 yılında son kez öğrenci alımı olacak mı ? Yoksa artık alım olmayacak mı ? Kademeli olarak mı kapanacak bu sorular halen cevapsız şekilde bekliyor. Umuyoruz ki bu sene YGS’ye girmiş ve Polislik için hayal kuran binlerce Polis Memuru adayımız için bir çare bulunur ve en azından bu yıllık bir alım yapılır. Açıklama gelmedi ve sizlerle gelir gelmez paylaşacağız.

Not: Sesinizi duyurmak istiyorsanız ve kendi düşündüğünüz puanın kaç olmasını istiyorsanız yorum kısmında bunu paylaşabilir düşüncelerinizi başka arkadaşlarınıza söyleyebiliriz.

Ayrıca 2015 Polis Alımı Ne Zaman Olacak başlıklı makalemizi okumak için mavi bağlantıdan yardım alınız.

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.