İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 POMEM Polis Okulu Öğrencilerde Aranan Şartlar

07.06.2015

Polis Olmak İsteyenlerde Yeni Şartlar Nelerdir 2015 Yılı

Merhaba Sayın Okurlarımız. Sürekli olarak bir değişim halinde olan Polis Meslek Eğitim Merkezi yani POMEM için 6 ilde daha yeni okulların kurulmasıyla beraber bu okullara girmek isteyen öğrenciler için de yeni kriterler getirildi. Giriş sınavına ait kararlar ve esaslar başlıklar halinde incelenmiştir.Bildiğiniz üzere POMEM için lisans mezunları  yani 4 yıllık bir fakülteden mezun olanlar başvuru yapabiliyor. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denklik verilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilecek. Aranan kriterlerin başında daha önce polis eğitim kurumlarından çıkartılmamış olanlarla eşi genelevde çalışmayanlar başvuru yapabilecek. Dilerseniz şimdi bunları maddeler halinde sizlere aktaralım.

Polislik İçin Yeni Şartlar

Yazılı Sınav Şartı KALDIRILDI:

Polis Meslek Yüksek Okulları yani PMYO için girişlerde bazı yönetmeliklerde değişiklikler yapıldı. Bunların başında en dikkat çeken ise yazılı sınavların artık olmaması. Öğrenci bu okullara alınırken artık fiziksel yeterlilik sınavı ile mülakat sınavı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek. Eski düzenlemeye göre bu yazılı sınav ise üçüncü aşamayı oluşturuyordu. Bunun kalkması da daha fazla kişinin alınmasına bir işaret denebilir.

Suç Kriteri:

Silah taşımasına ve silahlı görev yapmasına engel hukuki engel bulunmamak

Sağlık Yönetmeliğinde yer alan şartları taşıyor olmak

Adayın kendisi ya da evliyse 1 yılı aşkın süreyle mahkum olmaması.

KPSS’de, İçişleri Bakanlığı’nca belirlenecek taban puanı almış olmak ve  30 yaşından gün almamış olmak.

Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahküm olmamak, devam eden soruşturması bulunmaması.

Siyasi Kriter:

Herhangi bir siyasi parti ya da yan kuruluşlarına üye olmadığını kanıtlayacak yazılı belge şartı

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş ya da görüyor olmak

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak gerekiyor. Ve sağlık yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

Hakkında herhangi bir güvenlik soruşturması açılmamış olması ya da arşiv araştırması olmaması gerekiyor.

Ahlak Kriteri:

Kendisinin ve eğer evliyse eşinin ; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmamış olması.

Genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak.

Not: Polis Meslek  Eğitim Merkezi POMEM giriş puanı şu esaslar alınarak hesaplanacaktır.  Girecek olan adayın almış olduğu  KPSS puanının %30’u alınack.  Fiziki yeterlilik sınavında aldığı puanın  %30’u ve mülakat sınavı puanının %40’ı alınarak hepsi üzerinden bir ortalama çıkartılacaktır. Ayrıca fiziki yeterlilikte 100 puan üzerinden 70 almış olmak gerekiyor.

PMYO Yeni Giriş Yönetmeliği Değişiklikleri İçin TIKLAYINIZ

Kaynak:Editör
iş ilanı

Bir önceki yazımız olan Dikkat: Yaz Aylarında Çeyrek Altın Fiyatları Yükselebilir başlıklı makalemizde 2015 Yaz Düğün Sezonu Altın Fiyatları, 7 Haziran Seçimlerinin Altın Fiyatlarına Etkisi ve Çeyrek Altın Ramazan Ayından Sonra Çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.