İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı DGS Yerleştirme Başvuru Sonuçları Açıklandı Öğren

11.09.2015

2015 Yılı DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı TIKLA ÖĞREN

Merhaba Sayın Okurlarımız. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre bugün itibariyle 2015 yılı DGS Başvurusu yapanların tercih sonuçları açıklandı. Başvuru yapan adayların alt kısımda belirtilmiş olan bağlantıdan sonucunu sorgulamasına imkan verilmiştir. 11 Eylül’de açıklanan DGS Sonuçlarınıza göre sizlerde nereye kazandığınıza bakabilir sorgulama yapabilirsiniz. Ek olarak belirtlemek istiyoruz ki 2 BİN 942 ADET Kontenjan boş kalmıştır. DGS 2015’de verilen kontenjan sayısının toplamı ise 31 BİN 360 olarak belirtilmiştir. Toplamda başvuru yapan aday sayısı 134 BİN 704 olarak belirtilmiştir. 29 BİN 68 aday DGS’den tercih yapmış ve başarılı olarak bir üniversiteye yerleşmiştir.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

DUYURU

(11 Eylül 2015)

2015 Dikey Geçiş Sınavı (DGS): Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

DGS 2015 YERLEŞTİRME SONUÇLARI

 


2015-DGS sonuçlarına göre; tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015 tarihinde saat 15.00’ten itibaren ÖSYM’ninhttps://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili Üniversite tarafından 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler ekte verilmiştir.

Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar

dgs-sayisal-bilgiler

Bir önceki yazımız olan YÖK'ten Görevde Yükselme Unvan Değişikliği Sınavı Duyurusu başlıklı makalemizde YÖK 11 Eylül Görevde Yükselme Sınavı Duyurusu, YÖK Görevde Yükselme Unvan Sınavı Ayrıntıları ve YÖK Haberleri hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.