İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı Emeklilikte Yaşa Takılanlara Düzenleme Yok

04.06.2015

Çalışma Bakanı Açıkladı: Yaşa Takılanlar İçin Düzenleme Yapılmayacak

Merhaba Sayın Okurlarımız. Emeklilik için yaşa takılanların gözü kulağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten gelecek olan haberdeydi. Bakan tarafından yapılan açıklamaya göre bu konuda herhangi bir düzenleme yapılmayacağını söyledi.NTV televizyonuna konuşan bakanımız  erken yaşta emekli olmak isteyenler için böyle bir durumun  mümkün olmadığını ve herhangi bir  düzenleme yapılamayacağını belirterek bu konuda olumlu bir haber bekleyenleri üzdü diyebiliriz.Prim günün dolduranlar bildiğiniz üzere yaşı beklemeden emekli olmak istiyor ancak hem bayanlar hem de erkekler belirli bir yaşa gelmeden ülkemizde emekli olamıyor. Bu uygulama kaldığı gibi devam edecek ve herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Detayları aktaralım.

Erken Emeklilik

Faruk Çelik yapmış olduğu açıklamaya göre Zamanında yapılan yanlışların şuan için düzeltilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Yani Yaşla ilgili bu erken emeklilik konusunda hiç bir dünya hükumetinin düzeltme yapamayacağını emeklilik yaşını 45 den 40 indirmek ya da 40 dan 45’e çıkartmak gibi bir olay olmayacağını sadece sağlık sorunları varsa bu durumda bir düzeltme yapılacağını söyledi. Maaşlar hakkında da konuşan bakan sözlerine aşağıdaki gibi devam etti.

Şuan için Türkiye’de olması gereken emekli vatandaş sayısının 6 Milyon olması gerekirken 11 Milyon olmasının dezavantajı olması nedeniyle maaşlar düşük olarak görülmektedir. Emekliler Temmuz’dan itibaren 1100 TL gibi bir maaş alacak dedi. Ayrıca bu kadar fazla emekli olmasaydı yani zamanında bu yanlışlar yapılmasaydı emeklinin alacağı aylık maaş 2000 TL olacaktı dedi.

Sonuç olarak diyebiliriz ki yaştan dolayı erken emeklilik hayali kuranlar 7 Haziran Seçimlerinden sonra da herhangi bir durumun değişmeyeceğini belirtelim.

Kaynak:Editör
iş ilanı

Bir önceki yazımız olan Dikkat: Yaz Aylarında Çeyrek Altın Fiyatları Yükselebilir başlıklı makalemizde 2015 Yaz Düğün Sezonu Altın Fiyatları, 7 Haziran Seçimlerinin Altın Fiyatlarına Etkisi ve Çeyrek Altın Ramazan Ayından Sonra Çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.