İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı Kaç Sözleşmeli Sağlık Personeli Alınacak Açıklandı

05.07.2015

2015 Yılı İçin Alınacak Sağlık Personeli Kadroları ve Birimleri

Merhaba Sayın Okurlarımız.5 Temmuz 2015 tarihli Resmi Gazeteye göre 2015 yılının ikinci çeyreğinde kaç tane sözleşmeli sağlık personeli alınacak açıklandı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ve bağlı kurumlarına belki de yıl içerisinde en fazla personel alımı sağlık alanında olmakta.Bakanlık tarafından verilmiş olan kadro sayıları bugün yürürlüğe girdi ve hangi kadroda ne kadar personel ihtiyacı var ve bunlardan kaç tanesi 2015 yılı içerisinde istihdam edilecek detayları sizlere aktaracağız. Belirtmek istiyoruz ki bu tabloda yer alan tüm kadrolar yeni alımlar için kullanılacaktır. Eskiden yıl içerisinde alınmış olan kadrolar haricinde bu rakamlar karşımıza çıkmaktadır. Yani şöyle söyleyebiliriz ki 2015 yılında Sağlık Bakanlığı yine oldukça fazla kişiye istihdam sağlayacak.

Sağlık Bakanlığı 2015 Yılında Alınacak Kadrolar

Alt kısımda yer alan açıklama Resmi gazetede bu konu hakkındaki yönetmelik için yazılmıştır. Altında Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Başbakan ve diğer kurmaylarında imzaları yer almaktadır. 2015 yılı için Sağlık Bakanlığından atama bekleyen binlerce kişi için yeniden bir umut doğdu diyebiliriz.

Sizlere tabloyu ve açıklama kararını söylemeden önce en fazla hangi kadrolarda alım var bunlara değinmek istiyoruz. En fazla alınacak sağlık personeli birimi, Tabip(Doktor),Uzman Tabip (Acil Tıp),Sağlık Memuru,Ebe,Hemşire gibi kadrolarda alımlar oldukça fazladır. İşte Bakanlar kurulu kararı ve resmi gazetede yer alan sözleşmeli personel alımına dair liste.

BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2015/7865

Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla, sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin ekli listede belirtildiği şekilde yeniden belirlenmesi; Sağlık Bakanlığının 9/6/2015 tarihli ve 11042020 sayılı yazısı üzerine, 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Kanunun 3 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 15/6/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Sözleşmeli Sağlık Personeli Listesi için TIKLAYINIZ

Bir önceki yazımız olan Dikkat: Yaz Aylarında Çeyrek Altın Fiyatları Yükselebilir başlıklı makalemizde 2015 Yaz Düğün Sezonu Altın Fiyatları, 7 Haziran Seçimlerinin Altın Fiyatlarına Etkisi ve Çeyrek Altın Ramazan Ayından Sonra Çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.