Polisler İçin Ek Gösterge 3600 Teklifi Meclise Sunuldu
Polislerin İstediği Ek Gösterge Mecliste
Merhaba Sayın Okurlarımız. Binlerce Polis Memurunun merakla beklediği Ek Göstergelerin yükseltilmesi ve 3600’e çıkartılması için TBMM’ye kanun teklifinde bulunuldu. Bu yeni kanunun teklifi eğer onaylanırsa ki onaylanma ihtimali de çok yüksek Polis memurlarının yüzü biraz daha gülecek. Bilmeyenler için kısaca bilgi vermek gerekirse Ek gösterge polislerin emekliliği ile alakalı bir durumdur. Bu nedenle de zor günler yaşayan polis memurları için emekliliğe esas olarak ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasına yönelik hazırlanan kanun teklifi TBMM Başkanlığı‘na sunuldu. Umuyoruz ki en kısa zamanda olumlu bir sonuç çıkar ve emeklilik hayali kuran binlerce polis memuru çalışmak yerine emekliliğin tadını çıkartabilir.
25. Dönem Milletvekilleri hem taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda hem de polisler için istenen bu ek göstergenin yükselmesi alanında çalışmalarına devam ediyor. 3600 Ek Gösterge için çalışma ise Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Barış Karadeniz’in “Polislerin Emekliliklerine Esas Olacak Ek Gösterge’nin 2200’den 3600’a Çıkartılması İçin” kanun teklifi hazırladı. Kanun teklifinin gerekçesi olarak ise Jandarma Genel Komutanlığı personeline uygulanan 3600 olan ek göstergesinin EGM bünyesinde görevli olan personele de uygulanması olarak gösterdi.
Hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de Jandarma Genel Komutanlığı İçişleri Bakanlığına bağlı olduğundan Anayasada yer alan 926 sayılı yasada emekliliğe esas ek göstergesi 3600 olan Jandarma Genel Komutanlığı personeli gibi Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı personelin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda emekliliğe esas ek göstergesinin 2200 olması gerekçe olarak gösteriliyor. Yani 2200 olan bu ek göstergenin Jandarma Personellerinde olduğu gibi yükseltilmesi 3 BİN 600 olması istenmektedir.
Ek olarak kanun teklifi için bir diğer gerekçe ise Anayasada yer alan eşitlik ilkesinden yola çıkılarak sunuldu. Bu durum ise Anayasanın eşitlik ilkesine ve ücrette adaletin sağlanması hükümlerine aykırı olması da bir diğer gerekçe olarak kanun teklifine eklendi.En kısa zaman içerisinde bu durumlar göz önünde bulunulur ve mağduriyet giderilir diye umuyoruz.
Kaynak:Editör
Bir önceki yazımız olan Dikkat: Yaz Aylarında Çeyrek Altın Fiyatları Yükselebilir başlıklı makalemizde 2015 Yaz Düğün Sezonu Altın Fiyatları, 7 Haziran Seçimlerinin Altın Fiyatlarına Etkisi ve Çeyrek Altın Ramazan Ayından Sonra Çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.
