İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

Aile Hekimi Değiştirme Nasıl Yapılır?

10.04.2018

Eğer aile hekimimden memnun değilim ya da adres değiştirdiğim için aile hekimi değiştirmek istiyorum diyor iseniz yazımızın devamında aile hekimi nasıl değiştirilir? sorusunun yanıtına dair tüm detayları ve e-devlet anlatımını bulabilirsiniz. Aile hekimi değiştirmek isteyenlerin öncelikle adres değiştirme ya da aile hekiminden memnun olmama gibi geçerli bir sebebi olmalıdır.

Aile Hekimi Nasıl Değiştirilir?

Devlet tarafından yürürlüğe getirilen aile hekimliği uygulamasında, devlet size ikamet ettiğiniz yere en yakın olan Aile Sağlık Merkezinde görev yapan bir aile hekimine atar. Vatandaşlar kendi aile hekimini ilk etapta kendileri seçemediği için devlet tarafından adresine en yakın olan olarak atanan aile hekiminden memnun kalmayabilir. Bu durumda da aile hekimini değiştirmek istediğini dilekçe yoluyla başvuruda bulunarak belirtip farklı bir aile hekimine geçiş yapabilir.

Çeşitli nedenlerden dolayı aile hekiminizi değiştirmek istiyor iseniz minimum üç ay süre boyunca aynı aile hekiminde kalmanız gerekmektedir. Üç ayın ardından ise Aile Sağlığı Merkezi’ne başvuruda bulunarak aile hekimi değiştirmek istediğinizi belirtip bunun üzerine size verilen dilekçeyi doldurup aile hekimi değiştirme talebinizi ilettikten sonra dilekçeniz işlem sırasına alınır.

Adres Değiştirdim Aile Hekimimi Nasıl Değiştiririm?

Aile hekimi değiştirmek için geçerli sebeplerden birisi de adres değiştirmektir. İkamet edilen adresi değiştirdiğiniz taktirde aile hekiminizi üç ay gibi bir süre beklemeden hemen başvuru talebinde bulunarak değiştirmeniz mümkündür. Adres değişikliği nedeniyle aile hekimini değiştirmek için olan prosedür tamamen yukarıda anlattığımız şekilde aynıdır.

E-Devlet Üzerinden Aile Hekimi Değiştirmek Nasıl Olur?

Bilindiği üzere henüz internet üzerinden aile hekimi değiştirmek mümkün değildir. Ancak yakın bir zamanda e-devlet kapısı aracılığıyla aile hekimi değiştirme uygulamasının devreye gireceği tahmin edilmektedir. Şu an da hali hazırda e-devlet kapısından aile hekimi sorgulaması yapılabiliyor.

Bir önceki yazımız olan Sigortası Olmayanlar Sağlık Ocağına Aile Hekimine Gidebilir Mi? başlıklı makalemizde Sağlık Sigortası Olmadan Aile Hekimine Gitmek ve Sigortasız Sağlık Ocağı Aile Hekimi Muayene Ücreti 2017 hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.