İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2006-2012 Yılları Arasında KPSS’den Atananlar Dikkat

04.05.2015

KPSS’den Memur Olarak Atananlar İşinden Olacak Mı ?

Merhaba Sayın Okurlarımız. Sizlere her zaman güzel haberler veremiyoruz. Bildiğiniz üzere 2010 yılında yapılan KPSS’de Kopya Skandalının ardı arkası kesilmiyor. Milliyet Gazetesinin yapmış olduğu habere göre başlıkta belirttiğimiz yıllar arasında Atanan Memur ve Personeller işlerinden alınabilir. Memur ve Personel olarak şuan görev yapan 600 bin kişiyi ilgilendiren bir haberden bahsediyoruz. Geçtiğimiz bir kaç aydır dillerden düşmeyen bu Kopya Skandalından dolayı işe yerleşmiş olanlar görevden alınabilir ve bunların yerlerine sınavsız olarak memur ve personel ataması olabileceğini belirten Milliyet Gazetesinde yer alan haberin doğruluğu konusunda halen hükumetten net bir açıklama gelmedi.

KPSS 2010 Soruşturma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da  konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapmıştı ve ülke tarihinin en büyük kıyımı olarak nitelendirilmişti.  Ayrıca Bu işin yargı ile ilgili kısmını Adalet Bakanlığı sürdürüldüğünü, fakat her bakanlığın yolsuzluklar, görevi kötüye kullanma gibi meseleleri, Adalet Bakanlığı’na bildirmesi gerekiyor. Art arda davaların açılmasının gerektiğine vurgu yapmıştı. Devlet Memurları haksız yere memurluk statüsüne ulaşmışsa görevden alınacak ve bugüne kadar ödenen maaşları için de tahsis edilebileceğini belirtmişti.

Her ne denli doğrudur bilinmez ancak bu haksız yere memur ve personel olanların yerlerine AKP Teşkilatından olan kişilerin  sınavsız bir şekilde alınacağı da gündemde. Ancak böyle bir olayın olma ihtimalinin bile olmadığını belirtmek istiyoruz. Elbette bu bizim kendi yorumumuz ancak 600 bin kişiden bahsediyoruz ve azımsanacak kadar bir küçük bir rakam olmadığının herkes farkında.

Yeni KPSS Kopya Soruşturmaları Gelecek. 2010 KPSS’den aldığı puanlarla şaibeli bir şekilde memurluğa yerleşenlerin tespiti yapılacak ve 60 bin kişinin memurluğu iptal edilmesi de gündemdeki bir diğer konu.Daha sonra 2006 ve 2012 yılında yapılan tüm sınavlar bunlara KPSS’de dahil hepsi incelemeye alınacak Kopya Soruşturması Açılacak deniliyor.

Haksız yere memur olanları elbette savunmuyoruz. Ülkemizde binlerce insan mağdur ve atama bekliyor. Hakkı çalınan kişilere hükumetimiz gereken kadroyu elbette açacaktır. Umuyoruz ki bir an önce bu Soruşturma süreci tamamlanır ve Ak ile Kara belli olur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.

Bir önceki yazımız olan Kendi İşini Yapan Emekli Artık Daha Az Ödeyecek başlıklı makalemizde Çalışan Emeklinin Kesintisi Düşüyor, Emeklilerin Maaş Kesintileri Düşürülüyor ve Kendi İşini Yapan Emeklilerin Kesintileri hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.