İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Temmuz’da Emekliye 3 Zam Birden Verilecek

13.04.2015

 Temmuz Ayında Emekliye 3 Zam Verilecek Haberi

Merhaba Sayın Okurlarımız. Emekliye Zam Müjdesi geldi diyebiliriz. Daha önceleri de haberini yapmıştık.Hangi emekliler faydalanacak bu konuda sizlere bilgileri hemen sıcağı sıcağına aktarmak istiyoruz. Ticari faaliyette bulunan emeklilere bildiğiniz gibi destek primi kesintisinin azalmasıyla bu eksikliğin 2015 Temmuz ayında maaşlarına yansıtacaklarını, bu zamdan yararlanacak olan kişilerden memur emeklisi olanlar % 3 zam ve buna ek olarak enflasyon farkı alacak. Ayrıca SSK veya Bağ-Kur emeklisi olanlar da  enflasyon zammı ve almalarına engel bir durum yoksa da seyyanen zammı alacaklardır. Bildiğiniz üzere ticari faaliyette bulunan emekliler bir de  Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemekteydi. Bu rakamlar aşağı çekilmekle beraber bir de zam alacaklar.

Emekliye 3 Zam

Uygulama neler getirecek dilerseniz rakamlar üzerinden konuşalım. Faydalanacak olan  630 bin 485 emeklinin maaşlarında  % 5 oranında bir  artış sağlanacak. Buna bağlı olarak 229 bin 653 SSK, 355 bin 886 Bağ-Kur, 44 bin 946 memur emeklisinin aylıklarından en fazla 153 lira, ortalamada 50 lira kadar  daha az kesinti yapılması kararlaştırıldı. Örnek verecek olursak  maaşı bin lira olan emekliden aylık 150 lira yerine 100 lira kadar kesinti yapılacak. Bu da yıl hesabına vurulursa epey  bir para ceplerine kalacak diyebiliriz. Emekliler birde Enflasyon Zammı Alacak. Temmuz 2015’de bu zamlarda maaşlara yansıtılması planlanıyor. Ayrıntıları aktaralım.

Emekliye Enflasyon Zammı: SSK VE BAĞ-KUR Emeklisi olanların faydalanabilecek.Temmuz’da bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam ve durumları uyuyorsa seyyanen zam alacak. İlk 3 aylık enflasyonun yüzde 3.03 çıkması, emeklilerin zammı konusundaki tahminleri yükseltti. Takvim gazetesinin haberine göre ilk 6 aylık enflasyonun %6 olması sebebiyle emekli maaşlarına yapılacak olan zammında fazla olabileceğini ortaya çıkarttı. Maaşı 1100 TL’nin altında olan emekliler için 100 TL lik bir seyyanen zam devreye girmesi düşünülmektedir. Bin liranın üzerinde maaş alanlar ise  maaşları bin 100 lirayı geçmeyecek şekilde seyyanen zam yapılacak

Buna göre memur emeklileri için yüzde 3 lük bir zamma ek olarak bir de yüzde 2 oranında bir zam alması gündemdedir.İlk üç aylık enflasyon verileri baz alınarak hesaplanan rakamlar bu şekildedir. İlk 6 ay enflasyon yüzde 5 dolaylarında olursa zam bu şekilde olacaktır.

Ahmet Davutoğlu tarafından Emekliye Zam Haberi için Kırmızı bağlantıyı kullanınız

Bir önceki yazımız olan 1000 TL'den Az Maaş Alan Emekliye Zam Haberi başlıklı makalemizde 2015 Yılı Emekliye Zam Var Mı, Ahmet Davutoğlu Emekliye Zam Haberi 2015 ve Emekliler Ne Zaman Zam Alacak 2015 hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.