İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Yılı Maden Mühendisleri Maaşları Ne Kadar

01.05.2015

Maden Mühendisleri Devlette ve Özel Sektörde Maaşları

Merhaba Sayın Okurlarımız. Ülkemizde en fazla tercih edilen mühendislikler arasında yer alan Maden Mühendisliği tercih edeceklerin en fazla merak ettiği konulardan birisidir maaşları. Bizde sizler için resmi gazetede yayınlanmış olan bu mühendislerin maaşlarını aktarmak istedik. Eğer iyi bir üniversitede maden mühendisliği okuyorsanız ve devlette çalışarak KPSS ile atanarak memur olmak istiyorsanız elbette hayalleriniz vardır. Bunun içinde alacağınız maaşın ne kadar olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Her memurun maaşına yılda iki kere zam yapılmakta. Devlet kurumlarında görev alan Maden Mühendisleri de Ocak ve Temmuz olmak üzere %3 lük zamdan faydalanmaktadır.

Maden Mühendisi Maaş

Maden Mühendisliğinde farklı durumlar söz konusudur. Çünkü bildiğiniz üzere ülkemizde yaşanan maden facialarını göz önünde bulundurursanız riskli bir meslek grubu olduğunu az çok anlayabilirsiniz. Madenlerdeki risklerde ve mühendislerin çalıştıkları alanlarda maaşlarında değişme yaşatmaktadır. Bu yüzden maden mühendislerinin ortalama bir maaşı yok diyebiliriz. Çalışma yaptıkları madenlerden baz alınırsa en fazla maaşı Jeotermal Kaynak ve Doğal Mineral Madenlerinde yapılan araştırmalarda bulunan mühendisler almaktadır. Aşağıda verilmiş olan listeden hangi maden grubunda çalışan maden mühendislerinin ne kadar maaş aldığını inceleyebilirsiniz.

maden 1

maden 3

NOT:
Hesaplamalarda, aşağıda verilen hizmetler için ayrıca ücretlendirme yapılacaktır.

– Sondaj hizmetleri
– Laboratuvar hizmetleri

Danışmanlık kapsamında hazırlanacak proje, rapor ve benzeri çalışmalar, tarifedeki ilgili kalemlere uygun olarak ayrıca ücretlendirilecektir.

* Farklı işverenlere teknik nezaret hizmeti veren maden mühendisleri tarifede belirtilen ücretleri alır.
** 31 Temmuz 2012 tarihli TMMOB ve SGK protokolü gereği 2015 yılı için uygulanan ücret.
– Ücretlere Vergiler Dahil Değildir.
– Bu çalışmalar sırasında yol, yemek, konaklama, topoğrafik ölçüm ve harita yapımı ve benzeri giderler işverene aittir.

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.