İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

Uçak Hostesi Maaşları Ne Kadar?

30.01.2016

Merhaba Sayın Okurlarımız. Ülkemizde genellikle bayanların tercih etmekte olduğu mesleklerden biri durumu haline gelen hava yollarında hostes olarak çalışmak son yıllarda gittikçe popülerliğini arttırmıştır. Günümüzde uçak bileti yani uçuş fiyatlarının ve ücretlendirmelerinin geçmiş yıllara oranlara çok daha ucuz bir hale gelmesi insanları da uzun ya da kısa ulaşım için hava yollarını tercih etmesini sağlamaktadır. Kara yolları ya da deniz yollarına oranla hava yolları araçlarının ulaşımda daha hızlı olması ise en büyük tercih sebeplerinden biri olarak bilinmektedir. Dolayısıyla bayanlar çoğunlukta olmak üzere birçok genç insan hava yollarında hostes ya da kabin memuru olarak çalışmak için iş başvurusunda bulunuyorlar.

Bu hususta merak edilen bir konu ise uçaklarda görev alan hosteslerin ne kadar maaş aldığıdır. Hosteslerin maaşına değinmeden önce sizleri hosteslerin maaş farklılıkları hakkında bilgilendirelim. 2016 Hostes maaşları genellikle hava yollarına göre değişiklik göstermektedir. Örnek vermek gerekir ise; ülkemizde Türk Hava Yolları gibi büyük hava yollarının diğer hava yollarına oranla çalışanlarının daha yüksek maaşlar aldıkları bilinmektedir.

Bayan Uçak Hostesi Maaşları Ne Kadar?

Türk Hava Yolları yeni başlayan hostes maaşı yaklaşık 4000 TL – 7000 TL arasında olduğu bilinmektedir. Bunun dışında diğer hava yollarında yeni başlayan hostes çalışanlarının maaşlarının da bu rakamlara yakın olduğu bilinmektedir. Hosteslerin maaşlarının yanı sıra harcırah ücreti de aldıkları bilinmektedir.

Bunun yanı sıra devlet kurumları dahil birçok kurumda olmak üzere hizmet yılı fazla olan yani kıdemli olan personellerin maaşlarının daha yüksek olduğu bilinmektedir. Kabin memurlarının yani hosteslerin maaşları kabin amirlerinden biraz daha düşüktür. Genellikle içlerinden daha kıdemli olanları kabin amiri olarak çalışmaktadır ve biraz daha yüksek maaş almaktadır.

Hostes olma kriterlerinin çok fazla zor olmaması ve birçok insanın bu kriterleri karşılamasından dolayı hava yollarında hostes olarak çalışmak için taleplerin her geçen gün arttığı da bilinmektedir. Genellikle 1,70 – 1,75 boy kriteri, uygun fizik, işitme ve görme kabiliyetlerinde sıkıntı olmayan, bakımlı bayanlar hosteslik için kriterler arasında yer almaktadır. Tabii bunlardan en önemlisi ise yabancı dil bilmektedir. Özellikle İngilizce biliyor olmak bir çok hostes için gerekli kriterler arasında yer almaktadır.

 

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.