İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

2015 Sınıf Öğretmeni Maaşları Ne Kadar

12.12.2014

Sınıf Öğretmeni Maaşları 2015 Zam Olacak Mı ?

Merhaba sayın okurlarımız. En kutsal meslekler arasında gösterilen öğretmenlik mesleği gerçekten çok iyi bir iştir. İnsanlara bir şeyler öğretmen üzere bu işi yapan hem de severek yapan milyonlarca insan bulunmaktadır. Peki öğretmen maaşları 2015 yılında ne kadar olacak diye merak ediyorsanız sizlere bu makalemizi yazmak istedik. Sınıf Öğretmenleri belirli bir kurala göre maaş almakta ve ne eksik ne de fazla almaktadır. Yani belli bir rakam var ve bu rakamın üzerinde ya da altında bir maaş almamaktadır.

Sınıf Öğretmeni Maaşları 2015

Sınıf Öğretmeni Maaşları

Genel anlamda öğretmen maaşları 15 Temmuz 2014 tarihinde yapılan zamdan itibaren 2.136,31 TL tutarından başlamakta ve 2.483,45 TL oranına kadar çıkmaktadır. Bu şekilde yeni öğretmenlerden, eski öğretmenlere doğru bir ufak artış söz konusu olmaktadır. Fakat memurluk derecesine göre maaşlarında yükselme olabilmektedir. Yani meslekte ne kadar uzun süre kalıyorsanız maaşınıza da bunun yansıması o kadar olmaktadır. Fazla bir miktar olmamaktadır. Ayrıca Öğretmen Maaşları 2015 yılında yapılan bir takım değişikliklere gidilmiştir. Maaşları etkileyen faktörlerin başında evli veya çocuklu olup olmaması gelmektedir. Ayrıca maaşları etkileyen bir diğer faktörde ek ders ücretleridir. Okullarda olan ek dersler sayesinde öğretmenler maaşlarına bu ek ders ücretlerini de yansıtılmış şekilde almaktadır. Peki 2015 yılında öğretmen maaşlarına zam olacak mı diye soracak olursanız elbette olacaktır. Bu zam oranı da yukarıda bahsettiğimiz şartlara göre yapılacaktır. Aşağıda yer alan tablo 2014 yılına ait öğretmen maaş tablosudur.

2014 Öğretmen Maaşları

Sınıf Öğretmeni Ne Kadar Maaş Alıyor diye soranlara son olarak özetlemek istiyoruz. 2.150 TL ile 2.500 TL arasında rakamlarda maaş almaktadır. Ülkemiz şartlarına göre aslında o kadar da iyi bir rakam değildir ama biz yinede sizin yorumunuza bırakıyoruz. Yorumlarınız bizim için değerlidir. Öğretmen olanlar ya da öğretmen adayları bizimle fikirlerinizi paylaşırsanız burada yer alan insanlara da faydalı olursunuz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Burçin dedi ki:

    Hayatimizin en onemli emekcilerine bu maasi laik gormek gercekten cok acimasiz ve adaletsiz.

  2. elif dedi ki:

    Öğretmen maaşlarına neden gelen zamlar az. Herşeye yapılan zamlar fazlayken maaşlara az zam haksızlık. Öğretmenlerin maaşları çok az. Bence bu öğretmenlere adaletsizliktir.

  3. firdevs dedi ki:

    Ayıp ayıp ..devlete sesleniyorum sizide yetistiren bir sınıf öğretmeni unutma unutturma…siz bunu layik görüyorsunuz emekcilere ..çok yazik lütfen daha duyarlı olalım

  4. firdevs dedi ki:

    Ne kadar ayıp ya en büyuk emekciye bunumu layik görüyorsun devlet …ayıp ayıp .. besle kargayi yosun gozunu .. seni yetiştiren de bir sınıf öğretmeni unutma…