İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

Kamu Bankası Lise Mezunu Personel Alımı 2016

30.03.2016

Kamu Bankalarına Lise Mezunu Personel Alımı 2016 İş Başvurusu

Merhaba Sayın Okurlarımız. Ülkemizde özellikle lise mezunlarının en çok çalışmak istediği alanlardan birisi ise kamu bankalarıdır. Genellikle kamu bankalarında lise mezunu olarak çalışabileceğiniz pozisyonlar arasında; güvenlik görevlisi, temizlik hizmetlisi, gişe yetkilisi, satış temsilcisi gibi departmanlar yer almaktadır. Bunun yanı sıra bankaların uygun olan farklı pozisyonlar için de personel alımları yaptıkları görülmektedir.

KAMU-BANKALARI-LISE-MEZUNU-PERSONEL-ALIMI-2016

Öncelikle sizlere güvenlik görevlisi olarak bankada çalışmak hakkında detaylı bilgi verelim. Günümüzde birçok bankada güvenlik görevlisi olarak çalışan personellerin taşeron olarak çalıştığı bilinmektedir. Fakat bunun yanı sıra son zamanlarda Ziraat Bankası ve Halkbank gibi kamu bankaları, kendi bünyesinde çalışmakta olan güvenlik görevlilerini kadrosuna alacağını açıklamıştı. Buna ek olarak ise herkesin de bildiği üzere kamu kuruluşlarında çalışan ve asıl işi ya da yardımcı işi yapan personellerin de kamuya geçirileceği de yakın zamanda duyuruldu.

Temizlik hizmetlisi işinde ise bankanın genel temizliği, çay ve servis hizmetleri gibi işlerden sorumlu olunmaktadır. Mesai saatleri içerisinde bankada görev almaktadırlar ve hafta sonları bankalar kapalı olduğu için onların da tıpkı diğer memurlar gibi tatil günleridir. Bunun yanı sıra genellikle yaş şartı da yeni alınacak personeller için aranan kriterlerdendir. Çoğunlukla 30 yaşını aşmamış olmak gerekmektedir.

Satış temsilcisi ya da müşteri temsilcisi gibi pozisyonlar için ise genellikle çağrı merkezlerinde çalışıldığını söyleyebiliriz. Günümüzde hemen hemen her banka 7/24 aktif olarak telefon desteği vermektedir. Bu doğrultuda bir çok bankanın çağrı merkezlerinin bulunduğu ve bu çağrı merkezlerinde çok sayıda personelin farklı zamanlarda çalıştığı bilinmektedir. Bazı personeller gece çalışırken bazı çağrı merkezi çalışanları ise gündüz vardiyasında çalışmaktadır.

Bir önceki yazımız olan İsveç İşçi Alımı 2016 İş İlanları başlıklı makalemizde İsveç Çalışma İzni Nasıl Alınır, İsveç İş Başvurusu 2016 ve İsveç Tercüman İş Olanakları hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.