İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

Para Kazanmak İstiyorum En Kolay ve Risksiz Ne Yapabilirim?

28.07.2018

Günümüzün ekonomik şartları göz önünde bulundurulduğunda yeni bir iş kurmak, ne olursa olsun belirli bir sermaye gerektirdiğinden risk taşımaktadır. Ancak herhangi bir kuruluma ihtiyaç duymadan da yapabileceğiniz, sermayeye ihtiyaç duymadığınız için risk faktörü taşımayan pek çok iş kolu bulunuyor. Evinizin güvenli ortamında hiçbir risk almadan yapabileceğiniz işleri sizin için derledik.

1. Yemek yapmak

yemek yapan kadın

Yemekleriniz herkes tarafından beğeniliyorsa, başarılı olduğunuz bu işten neden bir gelir elde etmeyesiniz? Örneğin; davetler, kutlamalar ya da etkinlikler için kurabiyeler, pastalar hazırlayabilirsiniz. Hatta ev yemekleri konusunda da iddialıyım diyorsanız bir restaurantla anlaşarak günlük olarak yemek yapabilirsiniz. Kadınların belli günlerde bir araya geldiği toplantılar için lezzetli hamur işleri yapabilirsiniz. Yemekleriniz beğenildiği takdirde herkes tarafından konuşulacak ve adınız kısa sürede duyulacaktır. Bu sayede evden sipariş alarak güzel yemeklerinizi insanların tatmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca kendinize sosyal medya üzerinden hesap açıp bu mecralardan da sipariş alarak daha büyük çaplı bir işe adım atabilirsiniz.

2. Editörlük ve yazarlık

editör

Yazmak sizin için bir tutkuysa ve Türkçeyi iyi kullandığınızı düşünüyorsanız yazarlık sizin için hem en kolay şekilde para kazanacağınız hem de herhangi bir sermayeye ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz en iyi işlerden biridir. İnternet üzerinden editörlük yada içerik yazarlığı yapabilirsiniz.Biraz yaratıcılık, biraz genel kültür ve biraz da bilgi birikiminiz varsa bu iş oldu demektir. Bir de üstüne 10 parmak klavye kullanabiliyorsanız hızınıza kimse yetişemez. Yapmanız gereken internet üzerinde bu tarz hizmetler veren siteleri bulmak ve başvurmak. Bu işi yapmak için hemen her konuda bilgi sahibi olmanıza da gerek yok. Araştırmacı bir ruha sahipseniz birçok kaynaktan faydalanarak içeriklerinizi rahatlıkla oluşturabilirsiniz.

3. Ders vermek

ders veren kadın

Ders vererek para kazanmak da risk teşkil etmeyen işlerden biridir. Uzman olduğunuz herhangi bir konu hakkında ders verebilirsiniz. Müziğe yatkınlığınız varsa veya bir enstrüman çalıyorsanız bu sizin için en eğlenceli para kazanma yollarından biri olabilir. Evinizden verebileceğiniz bu eğitim sizi hem masraftan hem de zaman kaybından kurtarır. Aynı şekilde resim, yabancı dil, ilgilendiğiniz bir spor ya da matematikle ilgili dersler de verebilirsiniz. Hatta eğer yemek yapma konusunda iyiyseniz evinizde mini kurslar düzenleyerek insanlara yemek yapmayı da öğretebilirsiniz. Ek gelir elde etmenin en etkili yollarından biri olan ders verme işini dilerseniz internet üzerinden seminer düzenleyerek de yapabilirsiniz. Ders almak isteyenler kayıt yaptırır ve yeterli kişi sayısına ulaştığınızda online olarak internet üzerinden ders verebilirsiniz. Hem bu sayede çok daha fazla öğrenciye ulaşarak kazancınızı artırmış olursunuz.

4. Bakıcılık

bebek ve bakıcısı

Bakıcılık da keyif alarak yapabileceğiniz bir diğer para kazanma yollarından biridir. Eğer bebekleri seviyorsanız, onlarla vakit geçirmek hoşunuza gidiyorsa, bebek ve çocuk bakımı ile ilgili bilgi sahibiyseniz ya da daha önce bu konuyla ilgili eğitim aldıysanız sevdiğiniz işi yaparak para kazanabilirsiniz. Eğer hayvanları seviyorsanız ve onlarla iyi anlaşıyorsanız evcil hayvan bakıcılığı da yapabilirsiniz. Tatile çıkan komşunuzun kedisine ya da köpeğine bakarak oldukça hoş vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca hasta ya da yaşlı kişilere bakarak, hem onlara can yoldaşı olup hem maddi hem de manevi bir kazanç sağlayabilirsiniz.

5. Akvaryum balığı yetiştiriciliği

akvaryum

Bu iş, hem kolay hem de en ilginç para kazanma yollarından biri olsa gerek. Ayrıca fazla bir sermeye gerektirmediğinden de son zamanlarda oldukça tercih edilen bir para kazanma yöntemidir. Akvaryum ve balıkların renkli dünyası sizi cezbediyorsa ve akvaryumda balık yetiştirmek konusunda bilgi sahibiyseniz bu işi oldukça zevk alarak yapabilirsiniz. Yapmanız gereken evinizde küçük bir akvaryum sistemi kurmak. Böylece dilediğiniz kadar çok ve farklı türde balık yetiştirerek para kazanabilirsiniz. Yetiştirdiğiniz balıkların satışını isterseniz pet shoplar ya da akvaryum satan yerler aracılığıyla isterseniz de internet üzerinde kolayca yapabilirsiniz. Son dönemde internet üzerinden balık satışları bir hayli artmış durumda.

Hatta çok daha değişik bir sektör haline gelen karides yetiştiriciliği de yapabilirsiniz. Karidesler çok çabuk üreyen ve tek seferde neredeyse 30-40 tane yavruya sahip olmanızı sağlayan bir türdür. Tabii bahsettiğimiz bu karides türü akvaryum karidesi olarak bilinir, yani onların büyüyerek yenebilecek bir kıvama gelmesini beklemeyin sakın. Onlar akvaryumda yetişen minik ve oldukça fazla seveni olan su ürünüdürler.

6. Eskileri yeniye dönüştürmek

ahşap yenileme

Eskiyen eşyalarınızdan, ayakkabılarınızdan, kıyafetlerinizden ya da süs eşyalarından da para kazanmanız mümkün. Eskiyen ya da kırılan ahşap eşyalarınızı yeniden dizayn ederek hoş ve farklı bir görünüme sahip olmalarını sağlayabilirsiniz. Bu sayede onlara yeni alıcılar bularak para kazanabilirsiniz. Ayrıca eskimiş ayakkabılarınızı onararak ve onlara hem estetik hem de bohem bir görünüm kazandırarak satışa sunabilirsiniz. Bu tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış bir durum.

Dilerseniz eski kıyafetlerinizi de 2. el kıyafet satan siteler üzerinden satarak paraya dönüştürebilirsiniz. Evinizde bulunan ve bir işe yaramadığını düşündüğünüz metal parçalarını dahi değerlendirerek değişik objeler, takılar ya da aksesuarlar tasarlayabilirsiniz. Bu yaratıcı tasarımlarınızı yine aynı şekilde internet üzerinden bu işi yapan siteler aracılığıyla, isterseniz de kendiniz bir sosyal medya hesabı açarak bu hesap üzerinden satış satışa sunabilirsiniz.

7. Gizli müşteri olmak

gizli müşteri

Gizli müşteri olarak para kazanmak da son dönemlerin en popüler işlerinden biri haline geldi. Gizli müşterinin görevi bir mağazaya ya da restauranta gidip orada normal müşteriymiş gibi davranarak iş yerinin düzenine, çalışanların yaklaşımlarına ve benzeri şeylere bakarak mağazaya oy vermektir. Oldukça eğlenceli ve cezbedici bu iş sizin için de bir ek gelir olabilir. Özellikle gezmekten hoşlanıyorsanız ve boş vaktiniz çoksa bu iş tam size göre. Bu işin en güzel taraflarından biri de iş esnasında yaptığınız alışverişin ya da yediğiniz yemeğin şirket tarafından karşılanıyor olması. Siz sonrasında sadece elde ettiğiniz verileri bir rapor haline getirerek işvereninize teslim ediyorsunuz ve ücretinizi alıyorsunuz. Ne kadar mağaza gezerseniz o kadar çok kazanıyorsunuz. Peki bu işi yapmak için nereye başvurmam gerekiyor diyorsanız internet üzerinden hangi firmaların gizli müşteri arayışı olduğuna bakabilirsiniz. Size geri dönüş yapmaları halinde gezerek para kazanmaya başlayabilirsiniz.

8. El işçiliği ile para kazanmak

örgü ören kadın

El işlerine yeteneğiniz varsa, yani örgü örmekten, takı ya da süs eşyası yapmaktan, mum ve sabun tasarlamaktan hoşlanıyorsanız, ahşap boyama gibi yetenek gerektiren uğraşlarınız varsa bu işi paraya dönüştürmekte geç bile kaldınız. Örgü örmek eskiden annelerimizin, anneannelerimizin tercih ettiği bir uğraş olarak düşünülse de şu sıralar hırka, kazak, şapka ya da çanta gibi el işi örgü ürünlerine rağbet çok. Siz de eğer örgü örme konusunda iddialıysanız, en zor modeli bile bir bakışta çıkarırım diyorsanız, örgü işleri bu kadar popüler hale gelmişken hemen bu yeteneğinizi paraya dönüştürün.

Ayrıca tasarım sabun ve kokulu taş gibi son zamanların gözde işlerini yaparak da para kazanabilirsiniz. Sabun ve kokulu taş yapmayı düşünüyorsanız azımsanamayacak kadar çok para kazanabilirsiniz. Sabun ve kokulu taşı düğün ve davetler için özel olarak tasarlarsanız oldukça fazla miktarda bir üretim yapmanız gerekeceği için size kazancı da fazla olacaktır.

9. Sosyal medya hesaplarını yönetmek

sosyal medya

İnternet kullanmayan ve sosyal medya hesabı olmayan kimse neredeyse kalmadı diyebiliriz. Yapılan araştırmalarda bunu kanıtlar nitelikte. Yani 15-50 yaş aralığındaki kişilerin hemen hepsinin en az 2 tane sosyal medya hesabı bulunuyor. Bu sosyal medya hesapları ise para kazanmanın en kolay ve en risk taşımayan yollarından biri. Eğer bol takipçiye ve etkileşime sahip bir sosyal medya hesabınız varsa hesabınız üzerinden reklam alarak para kazanmanız mümkün. Özellikle Instagram ve Twitter gibi sosyal mecralarda reklam yaparak iyi bir ek gelir elde edebilirsiniz.

10. Video editörlüğü (kurguculuk)

video editör

Video editörlüğü yapabilmeniz için ihtiyacınız olan tek sermaye bir bilgisayar ve bir video montaj yazılımıdır. Genelde video editörlüğü denildiğinde akla film ve dizi kurgulamak gelse de tanıtım filmlerinden düğün günü videolarına ve hatta doğum videolarına kadar pek çok alanda video editörlerine ihtiyaç duyuluyor. Video editörlüğünde ödemenizi işin başında aldığınızdan ve sermayeniz yüksek ihtimalle halihazırda evinizde bulunan bir bilgisayar olduğundan video editörlüğünde risk faktörü sıfıra yakın, hatta sıfırdır. Tek yapmanız gereken video editörüne ihtiyaç duyulabilecek fotoğraf stüdyoları, ajanslar ve hastanelerle bağlantı kurarak onlara yaptığınız örnek işlerden bir seçki sunmaktır. Şüphesiz burada kuracağınız bağlantılar size yeni iş fırsatları da sağlayacaktır.

Bir önceki yazımız olan Seyahat Acentası Bilet Satış Ofisi Nasıl Açılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.