İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

TSK Sosyal Tesislere Sakallı Girilebilecek Açıklaması

30.03.2015

Genelkurmay Açıkladı. TSK Sosyal Tesislerine Girişleri

Merhaba Sayın Okurlarımız. Genel Kurmay Başkanlığı tarafından alınan flaş bir kararla artık Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Sosyal Tesislere Sakallı insanlarında girebileceği konusunda bir değişiklik yapıldı. Önceleri bildiğiniz üzere TSK’ya ait olan Sosyal Tesislere Sakal Tıraşlı olanlar girebiliyordu. Yapılan bu yeni düzenlemeye göre artık bu alanlara girişlerde sakallı olanların da girebileceğine yönelik bir değişiklik olduğunu bildirdi. Peki bu değişikliğin amacı nedir ve nerelere sakallı girilebilecek bu konuda bilgi vereceğiz. Genel Kurmay Sakallı GirilecekAskerlik Şubeleri bunlara dahil mi ? Erkek kardeşlerimizin en fazla merak ettiği konudur bu aslında. Hepsine tek tek değineceğiz. Şimdi dilerseniz haberin ayrıntılarını aktaralım.

Nerelere Sakallı Girilebiliyor ?: Genel Kurmay Başkanlığı tarafında yapılan değişiklik kapsamında orduevleri, askeri gazinolar, sosyal tesislerle TSK özel,  özel/yerel ve kış eğitim merkezlerine üyeler sakallı bir şekilde girebilecektir denildi.Uygulamanın amacı ise Emekli olan bir çok askeri personelin yoğun talebi üzerine böyle bir yenilik getirildiği yönünde açıklama yapıldı.

Zaman zaman Genel Kurmay bünyesinde TSK yönünde farklı değişikliklerin yapıldığını ve bundan önce de tesislerde  genel kullanıma açık tüm yerlerde statüleri belirtilen (general, üstsubay, subay)  bölümleme uygulaması kaldırılmıştı denildi.

Düzenlemedeki Amaç Nedir ? : Genel Kurmay yapmış olduğu bu düzenlemedeki amacın ise Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan personellerin moral ve motivasyonlarının ayrıca dayanışmaları da güçlendirmek babında bu şekilde bir karar alındığını açıkladı. Umuyoruz ki faydalı bir uygulama olmuş olur.

Bir önceki yazımız olan Başkanlık Sistemi Nedir ve Hangi Ülkelerde Var başlıklı makalemizde Başkanlık Sistemi Olan Ülkeler 2015, Başkanlık Sisteminin Özellikleri Nelerdir ve Türk Tipi Başkanlık Sistemi Nedir hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.