İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

Biyokimyager Maaşları Ne Kadar Oldu

16.03.2016

Biyokimya Maaşları 2016 Yılında Ne Kadar Oldu?

Bilim hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Hayatımızı böyle kaliteli ve sağlılık geçirebilmemizi bilim dünyasına borçluyuz. Bilim sayesinde tıp, sanayi, teknoloji, tekstil, gıda gibi bir çok sektör gelişip, büyümüştür. Elbette sağlıklı bir yaşam tüm diğer ihtiyaçlardan önce gelmektedir, insanlar sağlıklı olmadıkları zaman, sağlıkları dışında diğer şeylerle ilgilenmeyecektir. Bilimle birlikte, sağlık konusunda bir çok sorun çözülmüştür. Geçmişte ölümcül olan hastalıkların tedavisi şimdi ya çok kolay olmuş ya da hastalık tamamen ortadan kalkmıştır. Bilim sayesinde önceleri büyük risk taşıyan sağlık operasyonları, günümüzde dakikalar içerisinde yapılabilmekte, hasta aynı gün yürüyerek hastaneden çıkabilmektedir. Elbette ki bilim hız kesmeden ilerlemeye devam etmektedir ve şuan günümüzde sağlık açısından büyük sorun olarak görülen şeyler, gelecekte çözüme kavuşacaktır. Tüm bunları sağlayabilmek adına, sağlık sektöründe bir çok bilim insanı çalışmaktadır. Biyokimyagerler de bunlardan birisidir ve sağlık konusunda büyük katkıları bulunmaktadır. Hazırladığımız içerikte sizlere biyokimyager nedir, ne iş yapar, çalışma alanları nedir ve maaşları ne kadardır sorularının cevaplarını vereceğiz.

BIYOKIMYAGER-MAASLARI

BİYOKİMYAGER NE KADAR MAAŞ ALIR

Biyokimyagerler; sağlık, beslenme ve çevre konusunda tüm canlıların yararına biyolojik ve kimyasal araştırma yapan ve buldukları sonuçlara göre uygulama yapan insanlardır. Mesleki ünvanları da buradan gelir, hem biyoloji hem de kimya üzerinde çalışırlar. Daha doğrusu canlının kimyası anlamına gelen biyokimya üzerinde çalışırlar. Hastalıklara neden olan mikroskopik canlılar, hastalık gibi sebeplerle canlıda meydana gelen kimyasal değişimler, kimyasal ve biyolojik maddelerin canlılar üzerindeki etkileri konularında çalışmalar yapmak görevleri arasında yer alır. Ayrıca; yapay olarak biyolojik maddeler üretmek de biyokimyagerlerin görevidir.

Nasıl Biyokimyager Olunur

Biyokimyager olabilmek için üniversitelerin “Biyokimya” bölümünde eğitim almak gerekir. Eğitim süresi 4 yıldır ve bu süre sonunda lisans programını başarıyla bitirenlere “biyokimyager” ünvanı verilir. Ayrıca “Biyokimya Teknikerliği”, “Gıda Teknikerliği”, “Kimya” gibi bölümlerin önlisansını okuyan kişiler, “Biyokimya” bölümüne dikey geçiş yapma hakkına sahiptirler. Biyokimyager olmak isteyen kişilerin bazı özelliklere sahip olması gerekmektedir, aksi takdirde bölümü başarıyla bitirseler bile meslekte tutunmaları oldukça zor olacaktır. Öncelikle biyolojik ve kimyasal maddelere alerjinin olmaması büyük önem taşır, biyoloji ve kimya konusunda iyi derecede bilgiye sahip olunması gerekmektedir ve el becerisi yüksek aynı zamandı dikkatli kimseler olmalarıdır.

Biyokimyager Çalışma Alanları

Biyokimyagerlerin çalışma alanları genellikle laboratuardır. Yani çalışma ortamları oldukça temizdir. Çalışılan laboratuara ve üzerinde çalıştıkları konuya göre, çalışma ortamları gürültü veya kokulu olabilmektedir. Biyokimyagerlerin çalışma alanları oldukça geniş ve iş bulma şansları da yüksektir. İlaç üretimi yapan tüm şirketler, üniversitelerin araştırma birimleri, tıbbi malzeme üretimi yapan yerler, kozmetik alanlarında çalışabilmektedirler.

Son olarak ise biyokimyagerlerin maaşları hakkında kapsamlı bir şekilde bahsedelim. Biyokimyager maaşları çalıştıkları laboratuvar, çalışma alanı gibi faktörlere göre değişkenlik göstermektedir. Ortalama olarak maaşları 1.500 TL ile 3.000 TL arasında farklılık gösterir.

Bir önceki yazımız olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunları Nerelerde Çalışabilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.