Kadroya Alınacak Asıl İşi Yapan Taşeron İşçiler Hangileri
Hangi Taşeron İşçilere Kadro Verilecek ? Asıl İşi Yapanlar Kimleri Kapsar
Merhaba Sayın Okurlarımız. Taşeron olarak çalışan işçilerin sorunlarını az çok herkes biliyor ve bu durumun düzeltilmesi için hükumetten bir takım taleplerde bulunuluyor. Bir kaç gün önce başbakan Ahmet Davutoğlu yapmış olduğu açıklamalarda seçimlerden sonra Taşeron işçilerin sorunlarının çözülmesi yönünde çalışmalar yapacaklarını bu işçilerin kadroya alınacağının müjdesini verdi.Yapılan görüşme sonucunda belkide en dikkat çekici cümleyi Türk-iş Başkanı Ergün Atalay kurdu. Başkan tarafından söylenen söz şu şekilde olmuştur. ’’Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve asıl işte çalışan 100 bin dolaylarında taşeron işçilerin kadroya alınması yazılı metin haline getirildi ve kadroya alınma çalışmaları başlanacak” dedi. Bu da doğal olarak kamuda Asıl İşi Yapan İşçi Kimdir ? sorusunu karşımıza çıkardı.
Kamuda çalışan herhangi bir kurumda asıl işi yapanlar yardımcı işi yapan işçi arasında bir ayrım yapılacaktır. Peki şuan siz kamuda işçi olarak görev yapıyorsunuz diyelim. Asıl işte mi görevlisiniz yoksa yardımcı işleri mi yapıyorsunuz bilginiz yoksa bu konuda sizleri aydınlatacağız.
Geçtiğimiz günlerde kadroya alınan binlerce karayolu işçisinden yola çıkalım. Bu işi yapanlar asıl işi yapanlardır. Yani eğer karayollarında görevli yol yapım ya da diğer görevlerde bulunuyorsanız sizin de seçimlerden sonra kadroya geçme durumunuz gündemde. Peki diğer kurumlar ? Örneğin hastaneler de hangi işçiler asıl işi yapıyor ?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik‘de bu konu üzerinden bir açıklama yapmıştır. Hastanelerde görevli Tıbbı Sekreterler,Hasta Bakıcıları,Teknisyen,Radyoloji Teknikeri gibi pozisyonlarda işçi pozisyonlarında çalışanlar Asıl İşi Yapanlardır. Ayrıca hastanelerde görevli olan temizlik işçileri de her ne kadar ihale usulü çalışsalar da onlarda asıl işi yapanlar arasında yer almaktadır.
Not: Merak ettiğiniz ve asıl iş kadro durumu hakkında merak ettiğinizi yorum kısımdan sorabilirsiniz.
Kaynak:Editör
Bir önceki yazımız olan Dikkat: Yaz Aylarında Çeyrek Altın Fiyatları Yükselebilir başlıklı makalemizde 2015 Yaz Düğün Sezonu Altın Fiyatları, 7 Haziran Seçimlerinin Altın Fiyatlarına Etkisi ve Çeyrek Altın Ramazan Ayından Sonra Çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.

Fahri kuran kursu ogreticilerinede kadro olabiliyor mu admin ,birde ne kadar süre çalışmış olmak lazım dur ,lütfen cevaplar misiniz
Adana spor il mudurlugunde taşeron anturunöruyum bu yıl başladım bizede doğru vuracakmı
Kamu hastahanesinde Sterilizasyon Bölümünde çalışıyorum.Biz de asıl iş değilmiyizzz
Merhaba Yeliz Hanım, büyük ihtimalle asıl işi yapan oluyorsunuz.
Belediye de şöför ve zabıta ya kadro gelirmi ve 3 yıl çalışmış olmak lazım var mı öyle şart
Henüz şartlar belli değil Faruk Bey.
İl Spor Müdürlüğünde Ö.g.g olarak çalışmaktayım kurumunuzda bekçi bakıcı statüsünde bir abimiz var özel kimliğinde dahil bekçi bakıcı yazmakta asıl iş mevzusu bizde geçerli olur mu ,
Merhaba Abdulhamit Bey, bekçiler konusunda herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.
Ozel guvenlik asıl is mi kadro durumu ne?
Bazı devlet bankaları özel güvenliklerini kadroya geçireceğini açıkladı ama diğer kamu kuruluşları için net bir durum yok. Yardımcı iş olarak geçiyor.
hastanede otomasyon olarak çalışıyorum acaba bize de kadro gelir mi?
Merhaba Nihat Bey, otomasyon konusunda net bir bilgi yok.
kamu hastanesınde hasta bakıcıyım bızede kadro gelırmı tesekurler
kamu hastanesınde hasta bakıcıyım bızlerede kadro gelırmı
Hasta bakıcılara kadro geleceği açıklandı Uğur Bey, yine de gelişmeleri beklemekte fayda var.
ben hastahenede sterilizasyon ünitesinde çalışıyorum ama temizlik firmasına kayıtlıyım durumumuz ne olur acaba