İş İlanlarım.Net – Güncel İş İlanları

Kadroya Alınacak Asıl İşi Yapan Taşeron İşçiler Hangileri

05.06.2015

Hangi Taşeron İşçilere Kadro Verilecek ? Asıl İşi Yapanlar Kimleri Kapsar

Merhaba Sayın Okurlarımız. Taşeron olarak çalışan işçilerin sorunlarını az çok herkes biliyor ve bu durumun düzeltilmesi için hükumetten bir takım taleplerde bulunuluyor. Bir kaç gün önce başbakan Ahmet Davutoğlu yapmış olduğu açıklamalarda seçimlerden sonra Taşeron işçilerin sorunlarının çözülmesi yönünde çalışmalar yapacaklarını bu işçilerin kadroya alınacağının müjdesini verdi.Yapılan görüşme sonucunda belkide en dikkat çekici cümleyi  Türk-iş Başkanı Ergün Atalay kurdu. Başkan tarafından söylenen söz şu şekilde olmuştur. ’’Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve asıl işte çalışan 100 bin dolaylarında taşeron işçilerin kadroya alınması yazılı metin haline getirildi ve kadroya alınma çalışmaları başlanacak” dedi. Bu da doğal olarak kamuda Asıl İşi Yapan İşçi Kimdir ? sorusunu karşımıza çıkardı.

Asıl İşi Yapan İşçi Kimdir

Kamuda çalışan herhangi bir kurumda asıl işi yapanlar yardımcı işi yapan işçi arasında bir ayrım yapılacaktır. Peki şuan siz kamuda işçi olarak görev yapıyorsunuz diyelim. Asıl işte mi görevlisiniz yoksa yardımcı işleri mi yapıyorsunuz bilginiz yoksa bu konuda sizleri aydınlatacağız.

Geçtiğimiz günlerde kadroya alınan binlerce karayolu işçisinden yola çıkalım. Bu işi yapanlar asıl işi yapanlardır. Yani eğer karayollarında görevli yol yapım ya da diğer görevlerde bulunuyorsanız sizin de seçimlerden sonra kadroya geçme durumunuz gündemde. Peki diğer kurumlar ? Örneğin hastaneler de hangi işçiler asıl işi yapıyor ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik‘de  bu konu üzerinden bir açıklama yapmıştır. Hastanelerde görevli Tıbbı Sekreterler,Hasta Bakıcıları,Teknisyen,Radyoloji Teknikeri gibi pozisyonlarda işçi pozisyonlarında çalışanlar Asıl İşi Yapanlardır.  Ayrıca hastanelerde görevli olan temizlik işçileri de her ne kadar ihale usulü çalışsalar da onlarda asıl işi yapanlar arasında yer almaktadır.

Not: Merak ettiğiniz ve asıl iş kadro durumu hakkında merak ettiğinizi yorum kısımdan sorabilirsiniz.

Kaynak:Editör
iş ilanı

Bir önceki yazımız olan Dikkat: Yaz Aylarında Çeyrek Altın Fiyatları Yükselebilir başlıklı makalemizde 2015 Yaz Düğün Sezonu Altın Fiyatları, 7 Haziran Seçimlerinin Altın Fiyatlarına Etkisi ve Çeyrek Altın Ramazan Ayından Sonra Çıkar hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3157 YORUM
  1. musa dedi ki:

    Kamuda yurtta asciyim bizede kadro gelirmi birde asıl işçi yardımcı işçi konusunu aydinlatirsaniz sevinirim

    1. Admin dedi ki:

      Musa Bey Bakanlar kurulu kararından sonra netlik kazanacaktır.

  2. burak dedi ki:

    admin rice ediyorum soruma cevap verirsen sevinirim,özellikle belediyelerin durumu belirsiz…

    1. Admin dedi ki:

      Burak Bey Eski Başbakan Yardımcı Ali Babacan’da açıklama yaptı. Yasa çıktı ancak 1 Kasım’dan sonra belli olacak. Belediyedeki tüm taşeronlar için kadro verilmesi zor görünüyor.

  3. musa dedi ki:

    Kamudayurtta çalışıyorum asciyim sizlerede kadro gelirmi birde asıl işçi yardımcı işçi konusunda aydinlatirsaniz sevinirim

    1. Admin dedi ki:

      İşe alınırken aşçı kadrosunda alındıysanız kadro gelme ihtimali yüksek.

  4. Polisevi çalışanlarına dedi ki:

    Polisevi nde taşeron değilde emniyetin kendi bünyesinde sözleşmeli olarak çalışanları da kapsar mi? Simdiden teşekkürler

    1. Admin dedi ki:

      Sözleşmeli olarak çalışıyorsanız kadro gelmeyebilir. Çünkü sadece taşeron işçilere kadro gelecek.

  5. Polisevi çalışanlarına dedi ki:

    Polisevi nde çalışan aşçı garson yada temizlik elemanlarına da kadro var mı?

  6. Adem dedi ki:

    Makina kimya endustri kurumunda destek tesislerinde reception bakiom misafirhanede 2012 de girdim asil ismi deilmi bilgi verirseniz tesekkur ederim

    1. Admin dedi ki:

      İşe alındığınız zamanda bu kadroda mı alındınız ? Yani kadro gelecek ancak sizi kapsar mı emin değiliz.

  7. Fatma dedi ki:

    Belediyede bina icinde cay ve temizlik hizmeti vermekteyim asil is kapsamina girermi kadro gelirmi sagolun

  8. Caner dedi ki:

    Gençlik ve Spor İl müdürlüğünde taseron antrenör olarak çalışıyorum bize de kadro var mı acaba

    1. Admin dedi ki:

      Caner Bey tek tek tüm kadrolar hakkında bilgimiz yok maalesef. Bunu süreç bittikten sonra ayrıntılı anlatacağız.

  9. mustafa dedi ki:

    Peki birşey sormak istiyorum açıklamalarda 100.000 sayısı verılıyor sizlerin anlattıgına göre turkıye geneli bu sayı daha fazla çıkar bu nasıl ayırt edılecek ornegın ben buyukşehirde su işlerinde çalışmaktayım

    1. Admin dedi ki:

      Daha önceki cevaplarımızı incelerseniz bizim tahminimize göre belirli bir süre çalışma koşulu sunulabilir. Örnek verecek olursak;

      “5 yıldır çalışıyor olmak” gibi. Yani bu zaman sınırları içerisinde olanlar kadroya alınabilir ayrım bu şekilde yapılabilir.

  10. Halil Şener dedi ki:

    Antalya Büyük şehir Belediyesi ASAT şirketinde Damperli kamyon şöförrüyüm bizede kadro gelirmi

    1. Admin dedi ki:

      Süreç devam ediyor Halil Bey beklemede kalın.